The No Diet Project 2018

Week 7: afvallen dat is écht zooo makkelijk.

Als dieetmotivator met een liefde voor eten en het leven vraag ik me af:

Ben ik zo eerlijk, of liegt de rest van gewichtsregulerend Nederland dat ze barst.

  • Ieder wonderdieet beweert in de eerste marketingregel dat het écht makkelijk gaat. Echt makkelijk!
  • dat intermitted fasting écht de oplossing is van al je gewichtsproblemen. En écht zo makkelijk!
  • 3 x in de week sporten, zo makkelijk!
  • Van suiker afblijven, ach, een maandje trillend op de keukenvloer en klaar ben je. Echt makkelijk!
  • Oja, geen koolhydraten eten dat is écht de oplossing en niet te vergeten makkelijk!

Fuck-it! Ik vind het niet makkelijk!

Ik baal dat ik niet los kan gaan in het frietkot. Ontbijten met mijn vriendje staat écht op mijn lijstje gezellige dingen. Ik vind het idee van samen Italiaans tafelen een stuk eenvoudiger als er pasta a lá mamma op tafel komt. En nee, dat zijn géén courgette slierten.

En weet je, ik heb het allemaal ( ok bijna ) gedaan en doe het nog.

  • Want ik weet wat ik wil, en dat is mijn lijf blij, fit en gezond te houden.
  • Ik wil in de spiegel kunnen kijken zonder weg te willen kijken.
  • Ik wil een spijkerbroek kunnen aantrekken zonder te op de grond te moeten liggen om de rits dicht te kunnen maken.

Ik werk hard bezig aan mijn suikeronthechting, neem nooit meer friet en, maar altijd friet of. Ik heb zelfs een courgetteplant in mijn moestuin staan die nooit hard genoeg kan groeien voor alle ” nep ” pasta die ik eet. En ik ontbijt alleen nog uitgebreid op de feestdag zelf en niet de twee maanden die ervoor zitten omdat je het ” toch even moet proeven “.  De sportschool ben ik zelfs als fanatiek niet sporter aan het overwegen…. en dat is in mijn geval een hele stap! Waar ik er echt 10.000 van moet maken per dag.

Maar weet je: het is niet makkelijk!

En iedereen die dat wel vind, die vind ik stom ( hahaha)

En misschien is een conclusie die ik kan trekken na het schrijven van deze blog is dat voor bloggen hetzelfde geldt als voor boodschappen doen.

Beter niet bloggen op een lege maag….

Xjo

Eerlijk over afvallen,

Als jij houdt van de waarheid, dan ben ik jouw dieetmotivator! Ik maak het wel leuker, niet mooier en niet makkelijker.

Maar als ik het kan, dan kan jij het toch ook!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.