Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

dag 5: Saved by… het reclameblok

Ook al zit het niet in de doelstellingen van deze maand, ik vind eigenlijk dat ik 1 bord mag eten. 1 groot bord, 1 vol bord, maar in ieder geval 1 bord. En eigenlijk altijd……,  als iets écht heel lekker is, wil ik nog voor dat mijn eerste bord op is een tweede bord. Ik doe het bijna nooit, maar ik wil het altijd.

Zelfs nu ik de tweede avond op rij aan de zuurkool zit wil ik een tweede bord. Ik hoor mezelf denken…. het is nog voor 8 uur ” het zou nog mogen ” ” anders moet ik het wegooien, dat is echt te zonde”, verzin ze zelf maar de smoesjes waarom we het wel moeten doen. Mijn interne eetliefhebber is in ieder geval briljant in het verzinnen van redenen waarom ik iets wel moet eten. Op het punt dat ik me over geef en op weg naar het restje zuurkool loop, hoor ik op het reclame blok ” met weightwatchers tot 8 x zoveel afvallen” en op dit moment is er even iets wat me uit trance haalt. Ik keer weer om naar de bank en laat het restje zuurkool achter op het bord.

En dat is dus alles wat er nodig is, een belletje, een reclameblok, of iets anders wat mij terug brengt naar waar ik  mee bezig ben. Niet dat ik als een soort pavlonhond achter mijn impulsen aanlopen. Verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen gedrag, maar ojee wat is het lastig. Want als ik het fenomeen “trek” heb overwonnen, dan staat “honger”er op een gegeven moment achteraan. En als ik die heb overwonnen dat ontstaat daar een prutsmaak in mijn mond, en die roept …. eet nou wat je stinkt…Ik wil iets, een smaakje een hapje een likje neeeeeem iets. Maar het is dag 5 . Ik heb een project en een voorbeeldfunctie, maar thank god dat dit nog geen geurblog is.

Water +   na 20.00 + en  zelfs op zittend eten een + gescoord.

Op makkelijk en automatisch een dikke –

Succes en hou vol.

Jo

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.