Waar de ene deur dicht gaat.

Waar de ene deur dicht gaat…

Daar sta je dan, rode ogen, leeggehuild. Het is nu bijna twee jaar geleden dat alles anders werd.

V&D sloot zijn deuren, 23 jaar vaste dienst als teamleider visual merchandising. 23 x kerstbomen 46 prijzencircussen en nog veel meer liet ik achter.

Opeens was alles onzeker.

In die tijd dacht ik regelmatig, over een paar jaar dan ga ik voor mezelf beginnen. Eerst nog even een opleiding hier en een cursus daar. De wens was om dichter bij mezelf te blijven. Dichter bij mijn mission statement te blijven*: “ mensen blij maken in mijn vierkante meter “.

Dat kon tot op zekere hoogte ook wel bij V&D. De klanten, mijn collega’s, de baas ? maar vooral mijn team.Het beste uit iedereen halen en ze daarbij een beetje gelukkiger te maken, te ontwikkelen en te laten bloeien.

Het klinkt als een tegenstrijdigheid in een wereld waar het ging om omzet en resultaat.

Na de eerste schrik, zeg maar shock viel alles langzaam maar zeker op zijn plek. “ Wat ga je doen Jo ”, vroegen mensen aan mij.  Ik kwam niet veel verder dan iets met …. inzicht en bewustwording.

Soms heeft iets langer nodig om vorm te krijgen. Toen besefte ik pas echt dat sommige zaken zich letterlijk niet laten dwingen.

Ik was in die tijd al een opleiding als gewichtsconsulente aan het volgen. En zelfs druk met de ontwikkeling van mijn pakje motivatiekaarten. Nog zag ik het niet. Totdat een collega “ coach “ tegen mij zij: “ Jo, kijk eens goed, alles is er al “! Je moet alleen alles met elkaar verbinden. Je daadkracht, je energie, je afvalinzichten, je kaartjes en je verlangen om mensen gelukkiger met zichzelf te maken.

En dat is precies wat ik nu doe. De andere deur gaat langzaam maar zeker open!

Ik was nooit weggegaan bij V&D! Maar man, wat ben ik blij dat ik een kans heb gekregen om te leven waar ik voor sta.

Mijn Mission Statement* is wat groter geworden. *(dat wat ik wil bijdragen aan de wereld en aan mezelf). Ik wil liefde verspreiden in mijn vierkante 300 kilometer. Offlijn en onlijn.

Maar net als bij V&D gaat het nog steeds om het resultaat!

Jouw resultaat!

Waar ik aan bij kan dragen door met je mee te lopen. Je vragen te stellen tijdens jouw afvalproces die er toe doen. Zodat je vertrouwen krijgt en gaat voelen wat en waarom het de vorige keren er niet af is gebleven. En waarom het deze keer anders is.

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over hoe ik werk en wat ik voor je kan betekenen? Boek een kennismakingsgesprek, dan luister ik graag naar jouw verhaal.

En bedankt voor het lezen van mijn verhaal! Het was een lange vandaag.

Xjo

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.