Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 99: Babysteps in zevenmijlslaarzen.

Met alles wat ik doe zou ik graag willen dat ik zevenmijls laarzen zou hebben. Maar als er iets is wat me duidelijk is geworden door “The Diet Project” dan is dat dat niet kan. Nu ben ik voorzien van een gezonde overdosis fantasie dus vind ik dat bij voorbaat niet eerlijk. 

Ik wil graag grote stappen maken, nooit vallen, alleen maar successen vieren ( met champagne!) , en bovenop de berg een vlag planten zonder de klim gemaakt te hebben. (Je leest het, over die overdosis fantasie is niets gelogen…)

Het kan niet!

Je kunt niet iets wat langzaam is ingesleten van de ene op de andere dag veranderen. Zelfs niet in 100 dagen… Of dat nou meer zelfliefde ontwikkelen is, meer creativiteit, of dat je meer voor jezelf wilt opkomen, minder op je mobiel zitten, meer tijd voor jezelf nemen, positiever in het leven staan, of voor de rest van je leven een slanke denker willen zijn. ….. of vul maar iets in naar keuze. Het kan niet sneller, alleen omdat jij dat wil. Maar, het ontstaat wel omdat jij het wilt. Een oprecht verlangen is de basis van verandering, of noodzaak maar persoonlijk ga ik voor een oprecht verlangen. Als je het wilt, ja écht wilt, écht écht wilt. Dan kan het je lukken. 

Ik was laatst op een lezing van Michael Pilarzcyk en wat ik heb onthouden is dat hij zei “er zijn geen onrealistische doelen, alleen onrealistische tijdlijnen. Alles is mogelijk! En behalve dat dat een fijne boodschap is voor iemand die lijdt aan een overdosis fantasie het geeft het ook kracht dat het kan.

Langzaam, heel langzaam!

Want soms voelt het zo ver weg… als ik na mijn overheerlijke bloemkoolsoep een beetje onbevredigd en met trek in slecht zit te bloggen. Over dat het sneller moet.

En opeens is hij er weer die glimlach. Die glimlach die me overvalt als er iets op zijn plaatst valt. Net zoals er geen einde is, is er ook geen sneller. ( voor de filosofische doordenkers onder jullie) herhaal hem maar een keer.

Net zoals er geen einde is, is er ook geen sneller.

Xjo Mijn mond viel even open van zoveel wijsheid, en ik doe hem snel weer dicht voor het geval er iets heeel zoets en slechts mijn mond in wil vliegen… na de bloemkoolsoep.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.