Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 98: Een kleiner bord.

Eigenlijk wist ik het al dat het me niet zou gaan lukken om  mijn lievelingsbord vervangen voor een kleiner bord (April doel).

Zo iets simpels en toch zo moeilijk. 

Het slaat wel de spijker op zijn kop, want het maakt zichtbaar wat onzichtbaar is. De onlogische gedachtengang van een mens. 

Ik heb het bedacht, het heeft een functie (wennen aan minder grote porties). Wat maakt het dan dat ik het niet doe?

Ok, in de ochtend eet ik uit een kommetje, in de middag vaak 3 crackers en die vallen gewoon van dat te kleine bordje. Daarbij heb ik iets met getallen. Je eet er of 3 of 6… jeetje wat raar is dat als ik het opschrijf. En dan komen we langzaam maar zeker bij het bord waar het om gaat. 

Het is een pastabord in neutraal wit aardewerk. Hij heeft de juiste diepte, de juiste glooing van de rand,  en alles blijft er perfect op liggen.

Ik hou van dat bord. 

Lief bord,

Ik schaam me dat ik het in mijn hoofd heb gehaald om je aan de kant te zetten. Ik beloof je wel, dat ik voortaan niet meer zo vol zal scheppen. Ook zal ik je gelijk in de afwasmachine zetten zodat je snel weer fris bent voor de volgende avondmaaltijd. 

Wij blijven altijd bij elkaar. 

Hopelijk heb ik niet teveel stuk gemaakt door deze dwaling.

Xjo kies je doel in lijn met je hart.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.