Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 97: Binnen de lijntjes kleuren. 

Binnen de lijntjes van je dieet kleuren wordt steeds makkelijker als je ziet dat je tekening mooier wordt. 

Anders gezegd, mijn lijf begint weer te voelen als een blij lijf. Als ik in de ochtend even mijn buik en kladden aanraak dan voel ik het. Dat geeft motivatie om te blijven doen wat ik aan het doen ben. Langzaam en met liefde naar betere gewoontes. En niet te vergeten met wilskracht en doorzettingsvermogen. Een aflatend niet opgeven als ik over de randjes heb gekleurd. 

Gister schreef iemand nog op facebook iets in de trend van … het is gewoon zo simpel als anders eten. Het kost helemaal geen doorzettingsvermogen. En dat voelt zo niet eerlijk. ( ja, ik weet het, een echte Calimerogedachte ).

Hallooo het kost jou geen moeite!, maar mij nog wel. En dan moet je nagaan dat ik hiervoor écht niet in frietkot woonde en nog nooit van groente en fruit had gehoord. Natuurlijk is de weg gezond eten en bewegen. En ik doe het allemaal, maar het is nog geen tweede natuur. En tot die tijd hou ik voor ogen waarvoor ik dit doe. 

Om te veranderen in iemand die over een jaar post… “afvallen kost helemaal geen moeite, je moet gewoon anders gaan eten”.

NOT.

Wel in iemand die over die makkelijk betere keuzes maakt, zonder ellenlange gedachtes of moeite.

En in iemand die naar jou luistert en je wil helpen op weg naar jouw blije lijf, en net als met alles is dat voor iedereen iets anders. 

Xjo

2 antwoorden
  1. Barbara van Stein
    Barbara van Stein zegt:

    Het getuigd van reflectie en inzicht als je ziet dat er patronen zijn. Het is idd niet alleen maar gezond eten en bewegen. Het is een nieuwe lifestyle ontwikkelen! Ik volg jou, want dit proces geeft heel veel inzichten in alles en niet alleeen in diëten. X, Barbara

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.