Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 94: Trek is als jeuk.

Ik heb af en toe last van jeuk. Jeuk maakt je gek. En ook al weet je dat je nooit moet gaan krabben, je doet het toch. Krabben vergroot het probleem en geeft slechts tijdelijk verlichting. 1 ding weet ik zeker… je verliest het altijd van jeuk.

En opeens zag ik de vergelijking met trek. Trek is als jeuk. Als het er eenmaal is dan kan je aan niet veel andere dingen denken. Ik zou wel een teller in mijn hoofd willen hebben om te zien hoe vaak ik aan iets denk te willen eten. En volgens mij is daar dus ook een soort van max aan. Bij gedachte nummer 4521 dan denk je niet meer … je eet het op. Of je krabt… tot het stuk is, tot bloedens aan toe. Tijdelijke verlichting.

Ik vraag me af of van nature dunne mensen gewoon geen trek hebben? Gewoon genetisch beter gebouwd zijn..mensen die gewoon niet, terwijl ze op de bank tv liggen te  kijken tegelijkertijd trek ervaren en in gedachte de voorraadkast nalopen.

TREK! trek…. TRek …….. TREK.

Halve pakje tuk, drie brownies, brood, 1 verpakt stukje noga.

Koelkast: druiven, lekkers sapje…een brok kaas.

Ja, dat soort mensen die zullen er ook zijn. En wat baal ik ervan dat ik daar niet ( nog niet ) bijhoor.

Gelukkig heb ik af en toe last van jeuk…. dat verlegt de focus weer even van trek.

Xjo …. zit ondertussen op gedachte 3245.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.