Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 88: Willen en Doen

Het is vandaag 1 april, dus het is weer tijd voor 3 nieuwe gewoontes.

Januari: water drinken ✅

Februari: alleen zittend eten ✅

Maart: 10.000 stappen op een dag ✅

Afgevallen sinds 1 feb: vier kilo. 

Maar wat ga ik voor April bedenken.  Ik dacht, misschien kan ik van een kleiner bord gaan eten, gelijk komt daar de gedachte achteraan… maar dat wil ik helemaal niet. Ik eet graag van dat ene bord, waar alles fijn op ligt en inderdaad ook een behoorlijke portie. Ik wil het niet… dus de kans dat ik het ga volhouden dus doen is dan helemaal nihil.

Het is wel mooi om even bij stil te staan. We willen van alles, maar er alles voor doen… dat is weer een heel ander verhaal. 

Dus nu ben ik driftig op zoek naar iets wat ik wil, wat ik leuk vind, en wat ik in mijn hart ook echt wil gaan doen. 

Langzaam eten, dat is sowieso iets wat als een rode draad door mijn eetleven loopt. Ik doe alles, ja alles best snel. Snel even dit, en snel even dat. Waar jij je glas waarschijnlijk nog moet oppakken heb ik het eerste glas al naar binnen gegooid. 

Haast! Haast! Haast! 

Alsof ik bang ben dat als ik niet heel snel ben de kip weer van mijn bordje sprint.

Het zou zeker een winst zijn als ik rustiger zou eten. En ik omdat ik kleine stapjes maak in The Diet Project word dit mijn April doel.

Ik blijf 20 minuten zitten om te eten, zodat ik mijn lijf de tijd geef om aan te geven dat ik vol zit. 

En ik moet er 3, dan toch maar een kleiner bordje. ( wie weet, vind ik het enig).

En als laatste dan: Ik eet geen pinda’s of snoepjes uit bakjes. Dit is ook gelijk een heel sociaal doel, want nu heeft degene die naast me gaat zitten aan de bar ook een keer pinda’s. (Ook die eet ik snel, en niet gestoord door enige normen en waarden dat ik misschien zou kunnen delen).

Zo, dat zijn weer 3 mooie doelen!

Xjo. Welke spreekt jou aan en ga je aan meedoen? 

2 antwoorden
 1. Franca
  Franca zegt:

  Hoi, Vind het zo heerlijk en zit iedere ochtend met mijn eerste kop koffie als eerst je blog te lezen. Soms is hij er nog niet en ben dan een beetje teleurgesteld. En zoek je dan stiekem tijdens het werk nog even op. Wij kennen elkaar helemaal niet, maar kwam je tegen via fb tegen. De manier van schrijven vind ik heerlijk en zooooo herkenbaar. Zelf worstel ik al/ pas 5 jaar met een extra 12 kilo, die ik als kado kreeg omdat ik de moet had om te stoppen met roken. Heb hem nu ook al bijgesteld naar 5. Maar of het nou om 5, 10 of 30 kilo gaat de verandering is moeilijk. Blijf schrijven. mijn doel voor april :blij zijn met de goede beslissingen en niet te streng oordelen over de fouten. Een beetje liever voor mijzelf xxx Franca

  Beantwoorden
  • josesteens
   josesteens zegt:

   Hi Franca, wat super om te lezen dat je van mijn blog geniet. Ik ga zorgen dat ik voortaan lekker vroeg zal posten. En verandering is moeilijk, maar ik geloof zo dat het ons kan lukken om op een andere, langzamere manier echt te veranderen. Jij bent al gestopt met roken dus die 5 kilo die gaan er ook aan.
   You made my day met je bericht.! En nu ga ik ff 20 minuten van een klein bordje een overheerlijk ontbijtje eten.
   Xjo

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.