Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 86: The day after…

3 dagen weggeweest met mijn zus. En zo uit mijn normale eetroutine geplaatst leek het mij een mooie gelegenheid om al mijn goede nieuwe gewoontes te testen. 

Heel kort door de bocht, alles wat thuis goed gaat is buiten de deur een behoorlijke uitdaging.

  • Friet
  • Kaasstengels
  • Wijn
  • Cappucino
  • Taart

Klinkt niet als de schijf van vijf van de toekomstige dieetmotivator van Nederland.

Terugkijken op niksaf daar heb je niks aan. Dus de vraag in deze is, wat had ik anders willen doen? 

De hoeveelheid? Dat valt eigenlijk best mee.  Het is misschien alleen wat veel omdat je het achter elkaar eet.

Kortom, ik heb dingen gegeten die ik niet elke dag hoef te eten. En echt geeneens elke dag wil eten. Een aantal dingen waren écht voor een keertje de zonde waard. Sommige zeker niet! 

Wat zou ik anders doen, misschien iets maar niet heel veel. Want veel belangrijker is, hoe herpak ik mijn routine? 

Ik ben trots op wat ik niet heb genomen! En dat ik alle dagen mijn stappendoel heb gehaald. Trots op alle stukjes koek, taart en toetjes die ik heb laten staan. Trots omdat ik geen wafels ben gaan bakken bij het ontbijt ondanks dat er een schattig “heb ik nog nooit gedaan wafelijzer” stond. Schaaltje marcepone en blauwe bessen… ik had er echt een prachtig instagrammetje van kunnen maken, maar ik deed het niet!
Nu, en dan bedoel ik gelijk ook weer NU terug naar gewoon voedsel. (Terwijl er nog een zacht stemmetje fluisterd… je kunt morgen toch weer beginnen…) Neeeeee, NU dus.

En daar kijk ik eigenlijk ook wel weer naar uit. En alleen dat gevoel geeft hoop voor mijn einddoel: nooit meer op dieet. 

Wat ik ook supergaaf vind om te horen is dat bij een aantal van jullie ook mooie veranderingen plaatsvinden. Langzaam, geleidelijk maar wel dat er iets verschuift. Dat noem ik in Het Motivatie Magazijn, persoonlijk lijfschap. 

WIJ zijn in controle over wat we eten, en wanneer we het eten. En dat mag best een keertje een patatje mét zijn. Zonder de innerlijke oorlog en gebukt gaan onder de verkeerde keuze. Nee, gewoon er vol van genieten, en daarna gewoon weer terugpakken op je persoonlijke lijfschap. 

Vanuit de liefde voor jezelf en je lijf. 

Xjo Amen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.