Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 85: Verbaas jezelf!

Ooit was er een tijd dat ik me niet kon voorstellen dat ik een toetje voor de helft kon laten staan. Die tijd is voorbij! Gister een drie gangen diner gegeten en van het lekkere toetje de helft laten staan. 

Ik heb dezelfde uitdaging voor jou! 

Probeer eens iets wat je wilt loslaten te veranderen. Als jij bijvoorbeeld altijd een zak drop leeg eet. Ga eens voor de helft, driekwart of van mijn part laat je de laatste 10 over. Het maakt niet uit hoe klein de verandering maar maak hem bewust.

Ik denk namelijk dat ik hier een dieet inzicht te pakken heb.

In ons hoofd herhalen we zinnen. In plaats van de positieve zinnen van mijn doosje dieetkaartjes zeggen we negatieve zinnen ( sommige zinnen zelfs een heel leven ) zoals:

  1. Ik eet altijd mijn bord leeg.
  2. Ik hou niet van sporten.
  3. Ik ben verslaafd aan drop.
  4. Van chocolade word ik gelukkig.
  5. Ik kan het echt niet bij één koekje laten.

En weet je, alleen door het te zeggen of te denken wordt het waar!

Dus verander de zinnen in je hoofd als eerste en dan is er een mogelijkheid dat er iets meeveranderd. En als dat je lukt, dan veranderen de ingesleten patronen in ons hoofd. En dat moeten we inderdaad misschien wel net zo lang herhalen als dat we de negatieve affirmatie tegen onszelf hebben herhaald. 

Welke zin ga jij deze week omdenken? 

Ik lees het graag. 

Xjo 

Mijn eerste zin is: ik kan eten laten staan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.