Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 82: Keuzemenu

Ten eerste als je al 82 dagen mijn blog leest, dank je wel. Als je misschien iemand kent die ook geinspireerd kan worden voor een leven waarin we nooit meer op dieet gaan. Stuur mijn blog door, of vraag ze om op facebook Het Motivatie Magazijn te volgen. Ik heb natuurlijk een ambitieus plan voor mijn eigen eet en dieetpraktijk en digitaal platform. Voor mij is het dus belangrijk om een groep te vormen die er dus ook mee klaar zijn. Vrouwen die in de spiegel willen en durven kijken en de controle terugpakken op hun lijf en leven. 

Tot zover mijn promopraatje. 

Dag 82 dus. ( alweer… dag 81 heb ik  per ongeluk over geslagen)  Één van de dingen waarop het mis gaat is de hoeveelheid eetkeuzes die ik gevoelsmatig kan maken op een dag. 

Bij het ontbijt denk ik b.v : zal ik een ontbijtpannenkoek met blauwe bessen maken, (nee, dat is niet handig, daar wil ik suiker op)  Of toch 3 crackers ( 3 x kiezen wat voor beleg)  of toch griekse yogurt ( vet is beter of toch maar de magere). Of zal ik gewoon twee witte broodjes nemen met jam en Nutella. ( heb ik al zo lang niet meer gegeten, dat mag wel weer een keer) 

Ik heb duidelijk teveel tijd in de ochtend 😉

In principe zou eten zoals een vegetariër ooit heeft besloten geen vlees meer te eten veel handiger zijn. “Ik eet geen vlees meer”, en er vervolgens ook helemaal niet meer over nadenken ook goed kunnen werken voor andere etenswaren.  Suiker, zoetstof, frisdrank, alcohol, koek, drop. 

En ik merk dat het me moeite kost om iets helemaal uit te sluiten. 

Het zou écht veel handiger zijn…maar ik kan ( nog niet ) kiezen. En tot die tijd doe ik het volgende.

Ik verzamel per dag gewoon zoveel mogelijk goede keuzes. 

Xjo Verzamel jij met me mee?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.