Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 80: Bijna weer normaal doen…

Ooooh jeetje, ik ben nog maar 3 kilo afgevallen.

Wat een geploeter, wat een gedoe. Nog 9 hele maanden en waarschijnlijk daarna nog langer, … wat is het zwaar en saai en ongezellig. Dit gaat me noooit lukken. 

Wat denk je zelf? 

Dan gaat het dus ook niet lukken. Je praat jezelf letterlijk zwaar.

Als ik me echter voorstel dat ik met een kilo per maand ( hoop meer) af blijf vallen ik aan het einde van dit jaar 71 kilo weeg. Dan komt er een grote glimlach op mijn gezicht. Het geeft energie en een mooi vooruitzicht. Hoop doet leven en helpt me ook betere keuzes te maken:

  • Jawel, dressing bij mijn salade vandaag apart besteld ( en vervolgens bijna helemaal opgegeten, maar het is een begin).
  • Mijn stappenteller staat as we speak op 12000 stappen.
  • De helft van mijn WW maaltijd gegeten in plaats van gelijk de hele bak weg te happen.
  • Thee in plaats van een latte machiato of wijn besteld. (koekje wel opgegeten, blijkt helaas nog steeds het hoogtepunt van mijn dag).

Kort samengevat. Ik ben supertrots dat ik drie kilo minder weeg. (toch een flinke zak aardappelen). Kortom ik focus focus focus ( haha) op wat mijn doel is en wat mijn behaalde succes is. En dat voelt echt beter dan de conclusie dat mijn doperwten Weightwatchergerecht echt geen culinair hoogtepunt was. Of dat ik erbij stil ga staan dat er nog een stukje appeltaart wacht om opgegeten te worden (voor de zekerheid een stopkaartje neergezet).

Hoe praat jij tegen je jezelf?  Praat jij tegen jezelf alsof wat je nu doet tijdelijk is: “nog een paar weken, dan ben ik wel wat kilo’s lichter, en dan kan ik weer normaal doen”. Wat is normaal. Is normaal dat je gewoon weer verder gaat waar je bent gebleven. Dan is dat een teken dat je nog steeds op de rechterafslag loopt. Pas op …. gat in de weg! Je bent weer terug bij af.

Nieuwe dag, nieuwe keuze: Links of rechtaf.

Xjo 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.