Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 68: 24/7

Diëten wordt ook wel eens levenslang genoemd.

En ik denk daar niet anders over. Je hebt namens levenslang de verplichting om jezelf en je lijf ( gezondheid) het belangrijkste te maken van je bestaan. De eerste uitdaging is dan ook om jezelf op de eerste plaatst te zetten. En als ik voor mijzelf spreek, dat is niet altijd makkelijk. Ik heb het liefs dat iedereen om me heen zo gelukkig mogelijk is, dat het soms lastig is om te voelen wat ik zelf ook alweer nodig hebt. Om dat gevoel te stillen is volgens mij comfort food uitgevonden, want het kan de illusie wekken dat je dan lief bent voor jezelf.

Dat is natuurlijk niet zo, dat hebben we onszelf aangepraat. Suiker, vet en alcohol zijn de beloningen die we onszelf geven voor de keren dat we onszelf wegcijferen. Naast dat het natuurlijk heerlijk is en overal aanwezig, lekker makkelijk, en ook nog goedkoop.

Ik wil echt niet beweren dat we allemaal zieltjes zijn met een rugzakje, rijp voor de zieledokter i.p.v. de dieëtiste, maar lichaam en geest zijn hoe je het ook went onlosmakelijk met elkaar verbonden. En spreek me vooral tegen hoor, want ik weet ondertussen dat iedereen zijn eigen 365000 dagen project heeft. Met zijn eigen valkuilen en zijn eigen beren. Ook wel “het leven” genoemd.

En levenslang dat begint elke dag weer opnieuw. Kan jij het zeggen? “Ik ben de belangrijkste persoon in mijn bestaan”.Of komt dat stiekem toch een beetje egoïstisch over. Ik kan er niks aan doen, maar ik denk echt dat dit een essentiele factor is in mijn doelstelling:

#nooit meer op dieet.

Xjo hou van jezelf!

P.S. En om even de aansluiting met mijn maart doelen te houden. 10.000 stappen per dag daar moet je echt wel wat voor doen. Nog 800 te gaan. Dus ik ga nog maar even een blokje om.

Volgens mij is het precies 800 stappen naar de kroeg.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.