Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 64: Bevredig mij.

Er zijn een aantal stadia die je als eter kunt ervaren.

  • Honger, ( het schijnt niet veel voor te komen maar als ik in het midden van de nacht een gesprek aan het voeren ben met mijn maag dan lijkt het er verdomt veel op.
  • Trek, ( in mijn beleving heb ik altijd trek)
  • Bevredigd na eten
  • Overvol ( na je 2e bord)
  • Kotsmisselijk ( kerst )

Nu zit ik heel braaf aan mijn tussendoortje; paprika met humus. Vooral om te voorkomen dat ik honger krijg, want als de fase honger eenmaal is bereikt dan is zelfs de kat niets meer dan een sparerib op pootjes.

En ik vraag me af, heb ik trek in paprika met humus. Ik denk het niet. Trek heb je in slechte dingen… Op zich is paprika met humus best ok, maar niet superlekker. (Ik denk nooit na 1 paprika doe mij er nog 1)

Maar de vraag is nu?

Ik heb na het eten van dit gezonde tussendoortje geen honger of trek meer, maar ben ik bevredigd? En daar gaat het volgens mij mis. Na het eten van iets gezonds ervaar ik geen bevrediging. Er blijft een soort van…

Drang.

En omdat ik niet aan die drang toegeef bouw ik een ondragelijke spanning op in mijn lijf.

Conclusie: de stress in mijn leven is rauwkost gerelateerd.

Xjo

Tijd voor een nieuwe lijst. Gezonde produkten met een bevredigend effect. (Als ik hem compleet heb, of als je toevoegingen hebt dan laat ik het weten).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.