Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

dag 6: Wat ben jij?

Ik ben dus begonnen met een nieuw boek ” steeds beter ” een boek van gretchen Rubin. Zij is ook de oorzaak van dit blog , ze omschrijft bladzijde na bladzijde wat mij interesseert. Waarom onspant de ene persoon heerlijk van een uurtje in de sportschool en eet de andere persoon om dezelfde reden een bak chips leeg. Dat boek wat ik dus aan het lezen ben dat gaat over het veranderen van gewoontes. Want ze stelt, dat als je eenmaal iets tot een gewoonte maakt dan hoef je niet iedere dat te kiezen of je het wel of niet doet. Dan kost het geen wilskracht  dus de moeite waar om eens in verder te lezen. Zonder nu het hele boek te citeren wil ik dus wel delen dat ik zo denk ik een obliger ben of vrij vertaald een plichtsgetrouwe. Kort door de bocht een afspraak met een ander zal ik altijd nakomen maar de afspraak met mezelf dat is dus duidelijk een uitdaging.

Ook al kom ik er langzaam maar zeker achter dat het geen onwil is dat ik gewoon ongemerkt van alles in mijn mond stop. Stukjes pasta ( proeven of het gaar is). En Ahhh wat erg, ik dacht écht dat ik niks staand gegeten heb, maar nu ben ik mijn dag aan het terugdenken en ik bedenk met net dat ik allemaal dingetjes bij de supermarkt echt zonder er ook maar 1 seconde over na te denken ik mijn mond heb gestopt. Ik heb alleen gedacht “ik ben niet aan de lijn” dus tuurlijk mag ik proeven. Zo ongemerkt gaat het dus met je gewoontes. Ik heb ze dus echt niet in de gaten.

Wat doe ik eraan, nou er zit niks anders op. Gezien het feit dat ik een plichtsgetrouwe ben doe ik dit project voor jullie. ( dat is niet waar hoor, ik doe het echt voor mezelf, maar ik hou het vol omdat dat mijn belofte is naar de buitenwereld). Dat is schijnbaar voor mij de enige manier om het succesvol te maken. Dus bedankt dat je leest, en denk alvast eens na wat voor opdracht je mij zou kunnen geven voor volgende maand. Dan kan het niet anders dan een succes worden.

Fijne avond, en mijn voornemen na 8 uur niet eten gaat vanavond niet door. Ik heb een jaarlijks terugkerend etentje met vriendinnen, en daar ga ik gewoon heerlijk van genieten.

Xjo

 

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.