Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

dag 7: Op glad ijs

De vraag van vandaag is? Hoe ga je om met je doelstelingen op het moment dat de rest even niet zo goed gaat. En dat kan dus van alles zijn, kinderen die je in de nacht wakker houden, ruzie, verdriet of andere energie vretende zaken.

Wat me gelijk opvalt terwijl ik dit schrijf is het woord “energievretende”. Dus zou je een aandrang kunnen hebben om dit ” energiegebrek ” op te vullen. Dat zou in ieder geval een reactie kunnen zijn, ook al heb je hierin natuurlijk ook meerdere manieren. De ene persoon eet niks meer in reactie op tegenslag, en de ander eet het weg en misschien nog een derde persoon die zichzelf een wijntje inschenkt om te vluchten voor wat er op dat moment is. Je weet zelf wel wat jou taktiek is.

Vandaag was geen topdag, in ieder geval als je kijkt naar wat er niet goed is gegaan. Ik had een promotie staan in een kookwinkel van mijn dieet motivatie kaartjes. De klanten kwamen wat minder door het slechte weer en waren duidelijk gericht op zoek naar een bepaald artikel. En misschien lag het aan mij, maar alle klanten waren slank…. Kortom tegenslag, een kink in de kabel, een teleurstelling. Of als je naar de positieve kant kijkt. Een leerzame ervaring,  nieuwe inzichten en als je het doel zou loslaten een gezellige dag.

Toch heb ik me netjes gehouden aan de doelen van deze maand. Ik moest wel even een litertje water inhalen toen ik thuiskwam maar die is afgevinkt. In de supermarkt heb ik geleerd van de fouten van gister en dus niet genomen! En ik verwacht dat het met niet eten na 8 uur ook wel goed gaat komen, want energievretend was het vandaag wel. Met een een beetje geluk val ik om 20.05 op de bank in slaap en rol ik zo mijn bed in.

Geen uitglijers vandaag dus…

xJo

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.