Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 59: Tevreden zijn.

Je kunt dun, slank, mollig, dik, of stevig zijn. Boven alles is er echter één ding belangrijker, en dat is dat je tevreden bent. En het lullige van tevreden zijn is dat je dat niet kunt meten op de weegschaal. Je kunt het wel bedenken, maar je tevreden zijn is iets wat je moet voelen.

Waar ik 10 jaar terug nog in huilen uitbarste als ik 74 kilo op de weegschaal zag staan, voel ik dat ik daar nu heel tevreden mee zal zijn.

Is afvallen voor mij niet een soort van signaal van een ondefineerbare ontevredenheid? Alsof er een pot met goud ligt onder het gewenste gewicht? En gaat het misschien helemaal niet over gewicht, maar is dat een soort van (letterlijk) houvast omdat het heel helder is om je geluk in kiloos of onsjes uit te drukken.

Van streefgewicht, maar een streeftevredenheid.

Wanneer ben ik goed genoeg?

Wanneer ben ik tevreden?

Met mijn lijf, met wat ik doe, waar ik leef, hoe ik ben, wat ik kan?

Ik laat dit inzicht maar even zakken, sommige dingen hebben meer tijd nodig dan een blogje van 200 woorden.

Xjo
 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.