Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 55: Bang!

Gisteren heb ik me gewogen. Ik was 4 ons lichter! Vandaag ga ik uit eten en vandaag ben ik ik bang. Bang om aan te komen. Bang om weer een week tegen de weegschaal op te moeten lijn. 4 ons eraf, 6 ons erbij. Bang om te eten.

Wat echter het rare is met bang voor eten is is dat je uiteindelijk toch jezelf hoort uitspreken. ” ja met friet en graag een dubbele mayo erbij “.

Als je bang bent om te spreken op een groot podium dan doe je dat waarschijnlijk gewoon niet. Bang om uit een vliegtuig te springen, geen probleem dan spring je toch niet.

Maar bang om zwaarder te worden is een soort van “misschien ook wel niet angst” in plaatst van het “ik heb controle over het resultaat angst “. Ik kan namelijk vandaag gewoon net als een andere mensen uit eten gaan. Je eet een beetje van dit, je laat misschien wat staan. Je eet wat minder voor het ontbijt en vervolgens geniet je van een met liefde klaargemaakte maaltijd. Ik zou zelfs maandag ook nog even extra kunnen opletten. 

En mijn angst is terwijl ik schrijf al voor de helft opgelost. Ik heb controle over het proces, ik heb controle over de angst. Ik heb controle over de uitkomst. Ik kan gewoon uit eten, en daaromheen gewoon wat minder. 

Ik ga ervan genieten.

Xjo 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.