Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 47: Goed bezig.

Jeetje, wat ben ik goed bezig! Ik bak ontbijtmuffins met havermout, lunch met gekookte eieren met zalm. Tussendoor drink ik mijn water ( gewoonte ✅) en draai zonder moeite een koolhydraatvrij ovenschoteltje in elkaar. 

Ik heb geen échte honger, en het is niet allemaal zó lekker dat je er nou per definitie meer van wil eten dan de toegestane hoeveelheid. 

Ik vraag echter me af of dit the new me zou kunnen zijn. En ik twijfel…

Ik ben toch wel heel erg stampot met gehaktballen en jus, ( mensen die geen jus eten vertrouw ik niet ) koffie met appeltaart en slagroom, brood met tonijnsalade. En ik lees terug wat ik net schrijf….

Ben ik wat ik eet? 

Waar staat dit eten voor mij voor ? 

Ik zie mezelf en mijn zus bij mijn vader en moeder aan tafel. Een tafelkleed over het tafelkleed. Iedereen geniet, het is gezellig, het is veel en het is snel. 

Een pan aardappelen op tafel naast de pan met draadjesvlees. Groenten aangemaakt met boter en suiker. Ja écht! Een pot appelmoes completeerde deze fantastische maaltijd.

Ik kan ze 1 voor 1 afvinken. Ik doe het nog steeds, als ik niet oplet.

 Veel, snel, zoet, vet. 

Het raakt me! 

En ik vraag me af? 

Zal ik door op dezelfde manier te willen blijven eten een stukje vroeger willen behouden. De geborgenheid, de zorgeloosheid, alles in 1 bord eten. Zit ik stiekem nog aan tafel bij mijn oma’s met mijn zus, mijn vader en mijn moeder. Toen het leven simpel en ongecompliceerd en vol liefde was,  en het laatste waar ik aan dacht  was hoeveel havermout er in een ontbijtmuffin van de foodsisters moest….

Eten is emotie.

Xjo

Wens je maaltijden vol liefde.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.