Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 41: Tussendoortjes

Wat is een tussendoortje eigenlijk?  Is het gewoon wat lekkers om je honger of trek onder controle te houden? Of is het een zoethoudertje, een pleister op de wond van het zware leven van een diëter

 Ja, dunne mensen, diëten is zwaar.

Diëten ligt namelijk altijd buiten je comfortzone. Daar waar je nieuwe dingen doet, leert, ervaart, proeft. Buiten mijn comfortzone staat ook een sportschool, waar ik eigenlijk 3 keer in de weeks langs mag gaan voor het beste resultaat. 

Dat is allemaal hartstikke leuk, maar dus ook zwaar. Jij als dun mens hebt een andere comfortzone, voor jou is het normaal dat je geen broodjes kaas of 5 koekjes eet als tussendoortje. 

Hoe dat zo gekomen is daar kunnen we heel lang over praten. Maar uiteindelijk is het wat het is. Wij diëters hebben een andere comfortzone, dus kan je nooit weten hoe het daar voor ons is. Behalve natuurlijk als je zelf wel eens 10 kilo bent afgevallen…

Dus tussendoortjes zijn misschien écht wel pleisters, zeker een lekker tussendoortje. Het zijn de momenten dat we voor heel even gevoelsmatig mogen uitrusten in onze veilige comfortzone. Zodat we weer moed hebben om maaltijden te koken die we nog nooit hebben gemaakt. Om te bewegen en te sporten en om de juiste keuzes te maken. Niet 1 dag, nee, wel 100 dagen achter elkaar. Anders werkt het niet. 

Dus ik daag je uit dun mens, niet te stoppen bij 1 koekje, om extra mayonaise bij je friet te bestellen en op te eten en niet stoppen totdat alles op is. Ja, ook als je vol zit. En dan ook nog een toetje te eten mét slagroom, zonder deze te delen. En dat dus 100 dagen lang. 

Ja, buiten je comfortzone eten dat doe je niet even tussendoor! Dat kost je keiharde focus, focus en nog eens focus. 

Ik wens je focus! En een prachtige dag.

Xjo

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.