Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 345: Een belangrijke les

Toen ik begon bij de Weightwatchers tig jaar geleden met mijn zoveelste dieetpoging was het eerste wat ik tegen de juf zei: ” ik eet écht niet zoveel “. Nu zoveel jaren later kijk ik daar op een andere manier op terug.

Mijn ‘niet zoveel’, was in de realiteit wel teveel.

Dat was de reden dat ik over al die jaren elk jaar een paar kilo aankwam. Dat is de realiteit, de harde realiteit. Want de conclusie is dus, dat je minder of anders moet gaan eten dan wat je normaal vindt.

Hieronder noteer ik even hoe een gewone eetdag eruit ziet.

In de ochtend: een bak kwark met granola banaan en honing.

tussendoor: 1 cracker of fruit

Lunch:

soep met een broodje,

crackers met kaas.

een restje avondeten.

een salade

(nee niet allemaal tegelijk)

Middag tussendoor: soms niets, soms een cracker, soms een ei, soms een koekje

Avondeten: wat de pot schaft, een lekkere gezonde maaltijd zonder toetje

In het weekend ben ik wat minder streng en drink ik wijn en eet ik een koekje bij mijn latte Macchiato, misschien verdwaalt er ergens nog een bitterbal in mijn mond, maar dat is het wel.

Daarnaast drink ik alleen maar water, koffie, thee. ( en heel soms als ik met die ene vriendin, of mijn zus uit lunchen ga een wijntje)

Wat is het punt van bovenstaand lijstje? Misschien helpt het jou om je eetpatroon ernaast te leggen als je net als ik denkt… “ik eet niet zoveel”.

Als ik verder wil afvallen, dan moet ik nog bewustere keuzes maken, meer groentes eten, meer verbranden.

‘Gewoon’ is gewoon niet heel erg veel.

Xjo en morgen kom ik weer met een blije blog. Over de geur van appeltaart, de smaak van kerststol met roomboter of iets anders waar ik heel gelukkig van kan worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 − 7 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.