Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 341: Waar je normaal niet over na denkt.

Ik was aan het denken over eten. Denken over eten kan je trouwens onbeperkt doen. Ook al is dat natuurlijk niet waar, want alles begint met een gedachte.

Ergens niet aan denken dat is bijna onmogelijk, dus zit er niks anders op dan onze reactie op de gedachte te conditioneren. 

Dat is ook waarom reclame werkt. Je ziet een Magnum op tv en je krijgt trek in ijs, en de volgende keer stop je een doos Magnums in je tas bij het boodschappen doen.

Van alle tips die ik je kan geven is deze bijna 1 van de beste : Als je denkt dat je het beter niet kunt eten, KOOP HET NIET, (of in een latere fase van je afvaltraject koop het bewust). Maar dat laatste is voor gevorderden, als je als het ware in de examenklas zit.

Ik was dus aan het denken over eten. In dit geval over eten was niet bijdraagt als je wilt afvallen, pizza’s, chips en koekjes.

De vraag die er door mijn hoofd ging was: ” wat is er net zo lekker als een koekje, maar dan iets wat gezonder is “. En in het geval van een koekje, kon ik niks anders bedenken. Wat op zich vervelend is omdat als er geen alternatief is je dus in principe echt naar dat koekje kunt verlangen. Hoe lekker ik een appel ook vind. Een appel is een appel en een koekje is een koekje.

Ik kan dit bijvoorbeeld wel voor chips doen, dus wat lekkerder is dan chips dat kan ik wel bedenken. Ik hou niet echt van chips.

Als we dus tot de conclusie zijn gekomen dat als je iets heel lekker vind en dat er dus geen alternatief is dan zit er dan niks anders op dan of heel gefrustreerd te raken omdat je het niet mag of dat je het wel neemt alleen niet zo veel en niet zo vaak.

Dus wil je het écht? Word je van het eten gelukkiger dan van de gedachte dat je over een jaar 12 kilo lichter bent. ( altijd een goede vraag om jezelf te stellen voordat je wat ” slechts ” wil eten)

Vanaf nu eet je dus maar een stukje slecht.

Dus piz, chi, en koe.

En dan moet je niet vergeten er wel van genieten. En als je vervolgens na dit stukje zegt, maar ik kan niet stoppen na een stukje. Dan is dat dus datgene waar je mee aan de slag moet.

Xjo

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.