Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 337: Waarom gewoontes wel werken om blijvend af te vallen.

Whoop whoop, hoe gaaf is het om aan het begin van het jaar geheel blanco aan een project te beginnen en aan het einde een soort ei van Columbus te hebben gevonden.

Wat is dat dan dat ei? En eigenlijk moet ik eerlijk zijn. Het ei was er al, alleen weet ik nu ook waar hij ligt.

Afvallen door je gewoontes aan te passen werkt! 

En is dat dan makkelijker Jo? Nee, jammer genoeg is het niet makkelijker, maar ik durf te zeggen dat het je veel meer oplevert dan een gewoon dieet. En er zijn nog meer  voordelen.

 • Ik ervaar weer controle over mijn eten.
 • Ik zie veel eerder dan met een dieet dat ik verslap, maar ook dat ik het veel makkelijker kan en wil  terugpakken.
 • Omdat het gewoontes zijn die langzaam maar zeker ( met de nadruk op langzaam) bij je gaan horen verander je in iemand die niet meer op dieet is.
 • De nadruk ligt op de verandering en niet op het doel. Op die manier maak je veel makkelijker contact met iets wat je nu moet aanpakken in plaats van met een vaag doel wat in de toekomst behaald moet worden.

En de belangrijkste gewoonte dat is die van december, evalueren op de gewoontes van de vorige maanden. En dat is niet wat je met een dieet doet. Met een dieet trek je de conclusie op de ” einddatum ” gelukt of niet gelukt. Met mijn gewoontemethode blijft het een kwestie van je gewoontes die je aan het los laten bent weer oppakken, je kunt nooit meer mislukken.

Maar om af te vallen is het natuurlijk wel belangrijk om tussen al je gewoontes 😉 niet teveel te eten. En ik ben nog op weg naar de 71 en heb nog  3 kilo te gaan ( morgen weegdag) , maar de haast en de angst zijn verdwenen, daarvoor in de plaats heb ik rust en vertrouwen gekregen.

Als dat geen ei is…. dan weet ik het niet meer.

Xjo

1 antwoord
 1. Marianne
  Marianne zegt:

  Heerlijk ???????? Jammer dat het zoveel tijd en aandacht nodig blijft houden voor iets een nieuwe gewoonte is. Maar de aanhouder wint altijd ?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.