Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 319: de belangrijkste beslissing die je moet maken om af te vallen.

De belangrijkste beslissing die je ‘moet’ maken als je wilt afvallen en dit gewicht (of vorm) wilt behouden is écht beslissen dat je nooit meer op dieet gaat.

En hoe je dat pad van nooit meer op dieet gaat invullen dat kan op heel veel verschillende manieren.

Er zijn meerdere wegen naar Rome, en ze beginnen ook niet allemaal op hetzelfde punt. Maar één ding weet ik zeker, ze beginnen allemaal met die ene beslissing.

Stop met diëten!

Mijn weg naar Rome is mijn gewoontemethode die mij helpt als bewustzijns moment om contact te maken met mijn lijf en mijn honger. Eigenlijk maakt het ruimte voor een time out waarin je even mag en kan voelen:

  • Is het honger
  • Verveling
  • Wat heb ik eigenlijk nodig

En zo sluit het prachtig aan met de vervolgstap: uiteindelijk kunnen eten zonder er heel intensief bij stil te staan.

Gewoon door te voelen en te proeven en te luisteren.

En het lukt mij ook niet altijd hoor. Want soms is iets gewoon heel lekker, en dan komt het punt dat je dat gewoon wil eten. En misschien is ‘ lekker ‘ van alle ” verkeerde ” redenen misschien nog wel de beste. In ieder geval de minst gecompliceerde 😉

Xjo zorg voor jezelf!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.