Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 302: Mindset… wat is dat eigenlijk

Ik gebruik in mijn blog vaak het woordje mindset, maar wat betekend het en wat bedoel ik er eigenlijk mee.

Voor mij is mindset niets anders dan de manier hoe je denkt, en dat je dit kunt beïnvloeden.  Het is het trainen van de stemmetjes in je hoofd die de hele dag tegen je praten.

Je bent gewend dat je deze stemmen hebt, maar je bent waarschijnlijk niet gewend om ze te trainen. Maar het is superbelangrijk dat je begrijpt dat dit wel kan en dat het essentieel is om dit te doen. Tenminste als je wilt veranderen. Elke verandering begint in je hoofd! 

Stel je voor dat je partner of iemand die je veel spreekt elke dag tegen je zegt dat je niets waard bent dan ga je dit op een gegeven moment geloven. En dat is nou precies wat we zelf ook doen. Elke dag zeggen we onbewust ik ben…. en ik kan niet….Ik wil niet…..

En raad eens…. als jij denkt dat het niet kan dan lukt het niet. Logisch toch?

De enige uitdaging is is dat we best veel van deze stemmetjes hebben dus voordat je ze allemaal hebt leren kennen en hebt geluisterd naar wat ze écht willen dan ben je wel weer even verder. Voor jou dus de eerste  ” opdracht ” om te kijken wat ze zeggen jouw stemmen. Herken de zinnen die je keer op keer herhaald. Schrijf ze op, en herschrijf ze. Van “ ik kan niet ” , naar  “  ik kan wel “.

Xjo maak er een mooie week van.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.