Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 30: Eureka

De nieuwe maand is bij mij twee dagen vroeger begonnen, maar dat mag de pret niet drukken. Schijnbaar had ik zo een behoefte om wat nieuws toe te voegen dat ik de zorgvuldigheid om even tot 1 februari te wachten niet nodig vond.

Een kilo zwaarder dus, en ik hoorde sommige denken. Wat errug!!!! Ik ben er natuurlijk niet blij om, maar hoe je het ook went of keert het is een gevolg van mijn eetgewoontes. (Die, en dat wil ik graag nog wel even benadrukken echt niet heel buitensporig zijn.)  Mijn angst om aan te komen als ik dus niet op ” dieet ben ” blijkt dus ook nog een keer gegrond. Het doet mij alleen maar meer vertrouwen op het pad dat ik ben ingeslagen. Naast dat ik het heel leuk vind om erover te schrijven, ben ik gek op onderzoeken waarom we doen wat we doen? Waarom ik doe wat ik doe. En waarom doe jij wat jij doet. Niet streng, maar onderzoekend en het liefs met een beetje humor en mildheid, zodat we met zijn allen kunnen tekenen voor een lang en gelukkig leven en nooit meer aan de lijn….

De eerste gewoonte waar ik mee aan de slag ben gegaan is het laten staan van een hapje. Ik vind het echt heel bijzonder om te ervaren wat dat met mij doet. Ten eerste lukt het me beter dan dat ik gedacht had, maar wat helemaal bijzonder is is dat het werkt als een zichtbaar einde van een maaltijd. Normaal kan ik altijd meer eten dan wat ik in eerste instantie heb opgeschept. Maar als je het laatste hapje laat staan, dan kan je natuurlijk niet daarna weer meer van hetzelfde pakken.

Ik ben dus heel nieuwsgierig hoe ik dit voor de rest van de maand ga ervaren. Want de ervaring leert dat de eerste dag de meeste dingen leuk zijn en dat onze motivatie om ze te doen groot is. 

Het lijkt mij de truc te ontdekken om juist datgene te gaan doen, waar de motivatie intrinsiek doordat het resultaat voelbaar is. is en je helemaal niet veel motivatie nodig hebt om het vol te houden. 

Zullen we vandaag gewoon doen alsof het de eerste dag is?

Succes

Xjo

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.