Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 295: De glans is eraf

Belangrijke ontdekking op het linkerpad!

Ik ben al heel mijn leven aan het diëten.
Tenminste tot dit jaar.
Dit jaar heb ik mijn doel aangepast.

Van afvallen naar Nooit meer op dieet.

Ik had nooit kunnen overzien wat dat voor consequenties zou hebben.

“ Eten is van de eerste plaats afgevallen  “

Wat bedoel ik daarmee? Voorheen was eten:

  • Een hoogtepunt van mijn dag.
  • Het hoogtepunt op feestjes.
  • Het hoogtepunt op een dagje uit.
  • Het hoogtepunt van vakantie
  • Het hoogtepunt van een dagje sauna
  • Het hoogtepunt van ergens op visite gaan

Ik kon de smaak van eten tot grote hoogte idealiseren. Vooral het eten wat ik volgens “ mijn oude dieet mind “ niet zou mogen eten ( en ook meestal niet deed) Dit soort eten kende ik een smaaksensatie toe waar Michelin gelijk een ster voor zou toekennen.

Vandaag zat ik met een bijna lege koelkast en nog één slaatje uit de categorie geïdealiseerd eten. Dus ik koos, voor het eten van het slaatje. Dit was een bewuste keuze dus geen spijt of zonde. Maar wat een tegenvaller! Geen smaaksensatie zoals voorheen. Een slappe hap met een lepel mayo en iets wat zou moeten smaken als een ei.
Nee, eerder een balen dat ik niks anders in mijn koelkast had wat ik zou willen eten.

En het is niet de eerste keer dat ik dit ervaar. Het komt steeds vaker voor dat ik er gewoon niet het verwachte genot uit haal.

Eten is gewoon niet meer zo belangrijk.

Wat niet wegneemt dat ik echt nog wel kan genieten van iets lekkers,  vooral als het dan ook écht lekker is, het is alleen niet meer het belangrijkste.

Xjo en nu ik mijn blog teruglees dan zou je kunnen denken: ” nou lekker dan, dan zijn een stuk minder hoogtepunten ” en dat is ook bent wel een beetje jammer. Het is zo lekker makkelijk om je leven leuker te maken met een bak M&M’s of  een reep chocolade.

Met één groot nadeel, dat dieptepunt als je je broek niet meer past, of niet meer naar jezelf kunt kijken in de spiegel. Of je zo fit en lusteloos voelt dat eten het enige is waar je je hoogtepunt uit haalt.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.