Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 290: tevreden zijn

Is het mogelijk om tevreden te zijn met je lijf en toch nog meer te willen afvallen? 75 wegen en 71 willen wegen. 71 wegen en naar de 68 toe willen. 60 wegen en naar de 55 streven. Het lijkt allemaal zo futiel…2 of 3 kilo.

Het lijkt een contradictie.

Het lijkt de plaag van onze maatschappij. Is het wel eens goed genoeg?

En ik kijk naar mijn eigen beweegredenen. Ik weeg 74,5 , maar mijn missie is 71. Terwijl ik oprecht kan zeggen dat ik blij met mijn lijf ben. En toch ik wil die 71 zien!

Ik denk en schrijf, dat is wat ik doe als ik een inzicht nodig heb.

Ik wil lichter wegen vanuit angst. Ik wil een buffer hebben! 71 is fantastisch, 72 niks aan de hand, maar bij 75 kilo gaan de alarmbellen! Nu leef ik dus met de vrees: 74,5 is goed, 75 de alarmbellen en alles wat daarboven zit voelt als paniek.

Angst om in een onbewaakt ogenblik na twee weken weegvrees opeens 4 kilo zwaarder te zijn. Vier kilo waar ik zwaar voor gewerkt! Vier kilo die ik er nooit meer af krijg. Nooit meer… terug naar af. Door de 80!

Ik overdrijf natuurlijk een beetje, om helder te maken wat er gebeurt: Mijn hoofd gaat uit het nu. Straks, later en na de vakantie…. altijd en nooit…..

Dus terug naar de realiteit, alleen vandaag bestaat en de rest is een illusie. Vandaag week ik 74,5 en zorg ik zo goed mogelijk voor mezelf en mijn lijf. En morgen weer, en de dag daarna weer. En dan komt die dag dat ik 71 weeg en dan is er niets veranderd, behalve een getal op de weegschaal. Ook al zou ik zo graag willen geloven dat er een voor en na is…..Ik weet dat als ik 71 weeg er niets verandert aan mijn eetpatroon. Ok, misschien af en toe een klein extraatje, maar niet een 180% om. Max misschien 10%.

Die angst die ik voel is ook een gewoonte en ook nog gebaseerd op mijn vroegere ervaringen.

Ik ben er nog niet aan toe om deze angst los te laten….

Alles komt wanneer het nodig is.

Xjo

 

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.