Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 288: trots-tevreden-ontevreden-schuldig

Waar ik normaal altijd in de vroege ochtend mijn  blog post heb ik nu al een beetje last van wintertijd. Wat een voordeel is van laat schrijven is dat ik terug kan kijken op de dag. Ben ik tevreden? En ik merk dat dat belangrijk voor me is. Ik kan heel veel dingen goed doen, en ik kan heel veel dingen minder goed doen, het komt uiteindelijk neer op welk gevoel ik heb over de dag.  Ben ik tevreden over mijn dag en mijn gedrag of ben ik ontevreden. En dat lijkt niet belangrijk, maar voor mij is het dat wel.

Een tevreden gevoel geeft me een gevoel van controle en ok zijn. En ontevreden dat is een naar gevoel wat tussen alles doorsijpelt en ook lang blijft hangen. 

Tevreden heeft voor mij heel erg te maken met het binnen mijn gewoontes handelen, waarbij de ene gewoonte wat belangrijker voelt dan de andere. Ik kijk namelijk net op mijn stappenteller en ik zit nog niet op de gewenste 10.000. Als ik nu dus nog een ommetje zou maken zou mijn gevoel van tevredenheid misschien zelf om kunnen slaan in trots.

Ik kijk naar buiten en het regent en besluit dat tevreden voor vandaag voldoende is. Wat ik wel heel helder voel is dat ik niet naar ontevreden wil verschuiven. Dus voor vandaag is dit wat het is. Geen gesmokkel en geen smoesjes meer.

Xjo  Laten we er een week van maken om tevreden over te zijn!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.