Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 285: Stop met jezelf te vergelijken.

Eigenlijk is een belangrijk stuk van ons zelfbeeld hoe we ons verhouden tot de ander. Je weet wel, zij met die dunne benen, die mooie huid en jij met je rimpelige kippenvel en dikke dijen. Hoe lekker zou het toch zijn als we dit gewoon niet meer zouden doen. Dan zouden we allemaal onze eigen unieke prachtigheid hebben. Maar ja, zo ver zijn wij ( ok de meeste van ons )  en de wereld nog niet.

Doordat we vergelijken raken we gefrustreerd, verdrietig,….. vul maar in de emotie van je keuze. En dan gaan we:

Emotie-eten

Nu bedacht ik net iets grappigs,  stel je voor dat je een onderzoek zou doen naar emotie eten. En dat de conclusie zou zijn dat bij een emotie ook een specifiek soort eten hoort.
Dat het zichtbaar wordt dat mensen met bijvoorbeeld liefdesverdriet vaker ijs eten, mensen die boos zijn altijd pindarotsen eten en dat bij eenzaamheid je standaard aan de paprikachips slaat. Moet je nagaan hoe leuk dat moet zijn voor de verpakkingen.
Broken heart icecream fix, lonely but not with me chips… enz enz.

Nu voelde ik na het lezen van een bericht op facebook een zekere irritatie over iemand en iets. En ik bedacht wat passend zou zijn om mijn irritatie weg te eten.

En toen ik dit ging onderzoeken  bleek mijn irritatie een verkapte vorm van jaloezie. (Niet trots op)En omdat ik me tegenwoordig aardig bewust ben van een emotie-eetaanval,  bedacht ik het volgende.

Spinazie heb ik nodig! Je weet wel om net als Poppey in mijn eigen kracht te staan!

Vergelijk jezelf en jouw proces nooit met het proces van de ander!

Xjo Sta in jouw kracht, eet spinazie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.