Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 278: Jouw plan!

Vroeger had ik een valkuil, ik dacht dat alle mensen hetzelfde waren als ik.

Nu zijn valkuilen redelijk hardnekkig, maar ondertussen ben ik overtuigd dat dit écht niet waar is. Iedereen is uniek in zijn verhaal en zijn ideeën. En dat is mijn inziens dus de valkuil van de dieet industrie. In plaats vanuit de beelden van het individu te denken, leggen we er een universele dieetmal overheen die voor iedereen zou moeten werken.

Maar juist het verhaal van het individu is zo gaaf om te horen. Want juist in het verhaal zitten de inzichten met betrekking tot je lijf en en je eetgedrag waar jij mee aan de slag kunt.

Zo heb ik bijvoorbeeld ontdekt dat ik:

  • Zo snel at, omdat er vroeger bij ons aan de eettafel altijd snel gegeten werd omdat er nog een middagdutje gedaan moest worden.
  • Dat ik eet om me te verbinden met mensen.
  • Dat mijn hoeveelheden wat normaal is, ook weer vanuit mijn jeugd komen.
  • Dat ik drink omdat ik me soms niet op mijn gemak voel in grote groepen.
  • Eten geeft me rust die ik in heel veel dingen niet kan vinden.

Die inzichten die krijg je niet door een voorgeschreven dagmenu te gaan volgen. Die inzichten die krijg je door tijd aan jezelf te besteden. En laat tijd nou in onze maatschappij een schaars goed zijn. Ik heb deze inzichten gekregen door deze blog, (maar begrijp heel goed dat niet iedereen elke dag wil schrijven).

Wil je ook de tijd nemen om naar jouw eetverhaal te kijken, in plaats van dieet naar dieet te hollen. Kom dan bij mij langs, ik luister graag naar je en samen kunnen we dan een plan maken vanuit jouw inzichten. En als je dan met je eigen inzichten aan de slag gaat, dan heel je meer dan alleen je gewicht.

Xjo

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.