Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

dag 277: stilstaan

Tussen een goede beslissing en een minder goede beslissing zit slechts een kort moment van overdenking. Even contact maken met …. wat wil ik ook alweer.

Vroeger at ik sneller dan het geluid. Ik kon een tweede bord opscheppen en opeten in de tijd die ik nu gebruik om even stil te staan bij mijn gewoonte: 1 bord, dat is het. Waardoor ik ook nog eens vertraag omdat ik zo lang mogelijk wil genieten. ( gewoonte twee langzamer eten)

Voorheen schepte ik in een razend tempo op, alsof ik in een wedstrijd zat. 

Soms vind ik het jammer dat mijn impuls voor het opscheppen van het tweede bord er nog steeds is. Wat dat betreft vraag ik me wel eens af of ik nou een extra hardnekkig geval ben, of dat de wetenschap gewoon geen slecht nieuws wil brengen. 66 dagen om je gewoonte te vormen en je impulsen te onderdrukken dat is nog tot daar aan toe ….maar 660….

Toch wil ik over impulsen gesproken even het volgende delen. Ik stond in de supermarkt en zag een nieuwe smaak Kitkat (met cheesecake). Mijn impuls was kopen, want het kan niet zo zijn dat ik niet zou weten of ik de rest van mijn leven iets overheerlijks mis.   In de avond besloot ik dat ik deze wilde proeven. De Kitkat door drieën gedeeld voor bij de koffie ( dat is op zich al een prestatie ) en ik proef de helft van het eerste stukje.

En ik besluit: niet de moeite waard om verder te eten. Wat zeg ik, gewoon niet lekker.Ongelofelijk toch, voor iemand die voorheen niet proefde en ik schat binnen 2 seconden een Kitkat naar binnen kon werken. (Ook een vieze Kitkat)

Conclusie: Impuls tot het kopen / eten van een KitKat cheesecake gereduceerd tot nul!

Het enige wat je hoeft te doen is er even bij stilstaan.

Xjo

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.