Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 275: katjang pinda’s zijn geen ongebrande noten.

Ook het linkerpad is niet zonder gevaar. Opletten dus!

Ik heb een lijstje in mijn hoofd waar dingen op staan uit van dingen die ik lekker vind. Ok, misschien wel een lijst. Katjang pinda’s staan daar ook op daarbij appeltaart , M&M’s en Bailey’s , Nutella, kibbeling en cheesecake van mijn zus.  Ach, eigenlijk valt mijn lekkere dingen lijstje best wel mee. En laat ik duidelijk zijn, ik mag dit wel eten, alleen niet dagelijks. Artikelen die op dit lijstje staan mogen alleen bij hele speciale gelegenheden in mijn huis aanwezig zijn.

Dit zijn de dingen die je van je gewoontes af laten vallen. Het zijn de oude liefdes van vroeger waar je altijd nog wel een beetje van blijft houden. 

Voor het avondeten gezond ingekocht, bloemkool, speciebonen, klein beetje kip. Alles voor een gezonde curry. Toch vond ik nog in de voorraadkast zo een 4 soortjes nootjes bak. Seroendeng en dus ook katjang pinda’s. En ja hoor, daar ga je dan. Deksel eraf, ff proeven, nog even proeven. En weet je wat zou zo stom is, ze zijn uit een supermarkt bakje geeneens lekker. Toch ook nog maar een handje over mijn bord eten. Stom stom stom, maar omdat we links nou eenmaal onszelf niet veroordelen. Zeg ik dus, katjang pinda’s uit een bakje van de supermarkt zijn ondertussen te min voor mijn steeds meer ontwikkelde smaak. Het restje gaat dus in de prullenbak en nee, dat is niet zonde.

Weggooien wat niet lekker genoeg is dat is niet zonde, dat is slim.

En zo kan ik ondertussen van een zwak moment een leer moment maken.

Xjo Gooi ook wat weg, jij weet wel wat…. het is zo een lekker gevoel!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.