Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 273: Trek!

Half vier zondag middag trektijd. Eigenlijk is het rond half vier onafhankelijk van de dag altijd trektijd.  En ik bedenk me dat als ik nu een tijger was ik me langzaam klaar zou maken voor de jacht. Even rekken en strekken en dan een sprint trekken achter een oude antilope aan. Zo voel ik me een beetje, alsof je aan kunt vallen op alles wat eetbaar is en langsloopt.

In plaats van aan te vallen heb ik alles gedaan wat een verstandige eter zou kunnen doen.

  • Water gedronken
  • Nog meer water gedronken
  • Koffie gezet
  • Een appel gegeten
  • Een serie opgezet

Maar toch heb ik nog steeds trek,  wel minder dan in het begin van The Diet Project. Het vervelende is dat ik en mijn trek zo samen naar het verjaardagsfeestje van mijn neefje gaan. Hoe ga ik dit varkentje wassen, want eerlijk is eerlijk de twee dagen hiervoor stonden nou ook niet in het teken van matigheid.

Toch is het belangrijk dat je in zo een situatie een plan trekt….

Heb je trek, trek een plan! 

En zelfs dat is een uitdaging, want als je trek hebt dan wil je geen plan trekken, dan wil je eten. Terug naar eten met mijn verstand, en omdat ik niet zo heel lekker in mijn vel zit, leg ik de lat lekker laag. Maar ik maak wel een keuze, wat doe ik wel:

  • 2 wijntjes
  • wel een stukje taart ( want mijn zus is echt een masterbakker )
  • 1 bord eten opscheppen en geen losse hapjes nemen.

En ik ben nog een beetje aan het schuiven, wat vind ik het lekkerste?

Kan ik waarmaken wat ik opschrijf? En als ik zo even teruglees dan zeg ik ja, dit gaat me lukken. En het is zeker geen dieetlijstje, maar The Diet Project is ook geen dieet.

En wie weet omdat ik mezelf wat ruimte geef, pak ik hem wel niet.

Xjo

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.