Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 272: Hoeveel?

Ik was gisteren uit eten naar de griek met een vriend. En ik bedenk me gelijk dat het best fijn is, dat ik en uit eten kan en toch nog kan afvallen. Wat me opvalt is dat de hoeveelheden die worden geserveerd écht niet normaal zijn. Tenminste in mijn beleving, want de gasten om me heen smikkelen heerlijk volgens mij moeiteloos 3 ons vlees weg. Nu ben ik niet een enorme vleeseter, maar drie ons is best veel. Doe daarbij nog een flinke portie friet en dan kan het volgens mij niet anders dat je met een lekker gevoel de deur uitloopt.

Vroeger, en dan bedoel ik echt vroeger, was uit eten niet compleet zonder voor, hoofd en nagerecht.

Nu weet ik ondertussen dat ik genoeg heb aan een voorgerecht en brood met een smeersel. En ik geniet er niet minder om.

Voor mij is dat de échte verandering waar het om gaat. Dat je niet baalt omdat je niet dat volle bord mag, maar omdat je het écht niet meer wilt.

Hoe maak je die verandering?
Met uit eten is het een kwestie van proberen. Bestel eens twee voorgerechten, deel eens een dessert. Je zal dan zelf kunnen voelen dat je nog steeds vol en voldaan voelt.

En nog wat anders, mijn blogs van de afgelopen dagen zijn een stuk korter. Ik bedenk mezelf hoe dat nou komt. En opeens weet ik het. Er zijn gewoon niet zoveel dingen waar ik tegenaan loop, en dat is een fijne constatering.

Xjo geniet van een mooi weekend!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.