Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 269: nieuwe gewoontes

Oktober is alweer 4 dagen onderweg en ik heb nog geen enkele gewoonte bedacht die in de categorie valt:

  1. een gewoonte die goed is voor mijn lijf
  2. een gewoonte die goed voor mijn rust
  3. en dan moet het ook nog een gewoonte zijn die ik de rest van mijn leven wil doen

Nu is het uiteindelijke doel van The diet Project:  “een gezond BMI een blij lijf en een ontspannen mindset “.  De gewoontes tot en met september hebben ervoor gezorgd dat het eerste deel : “een gezond BMI en een blij lijf  voor een groot deel zijn gerealiseerd.  Nog 3,5 kilo te gaan tot 1 januari, maar ik ben zeker een heel stuk blijer met mijn lijf.

Ik probeer dus een aantal gewoontes te bedenken die mij gaan helpen met het laatste stuk: een ontspannen mindset.

Door mijn hoofd schieten de volgende ideeën:

  • Mezelf opgeven voor een cursus, wat niks met eten of diëten te maken heeft.
  • Standaard een dag/middag vrijplannen.
  • 1 dag in de week voor me laten koken
  • 1 x in de maand een massage boeken, naar de kapper of mijn nagels laten doen

Maar mijn smoezenstem heeft over alles wel een mening! Geen tijd voor, wat denk je wel niet, gaan ze toch niet doen, geen geld voor. En het is allemaal niet waar, de argumenten komen van de smoezenstem…

Kortom laat ik eens gek doen voor deze maand (en de rest van mijn leven). Ik ga bespreken met mijn vriend dat ik vanaf nu 1 dag in de week nooit meer kook, ik ga maandelijks een massage boeken en ik geef mezelf op woensdagmiddag vrij (vooral vrij van mezelf, en alles waarvan ik denk dat het nog moet). En misschien ga ik zelfs nog op zoek  naar een leuke cursus. Voor november en december moeten er echter ook nog wat goede gewoontes over blijven, dus misschien is het zo wel goed.

Ik word er spontaan vrolijk van. Kijk, dat noem ik dus goed bezig.

Xjo

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.