Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 267: Fuck it

Toen ik deze week naar redenen vroeg waarom het niet lukt om al je goede voornemens vol te houden kreeg ik een aantal keren terug: Fuck it. Iedereen die moeite moet doen om zijn gewicht op een bepaald niveau te houden die kent dat gevoel. Dag in dag uit opletten, zo voelt het soms en inderdaad dan komt het Callimero effect om de hoek kijken.

Het is niet eerlijk! zij is slank en ik moet mijn best doen. 

Dat dat ondertussen een fabeltje is wat niet waar is dat weten we stiekem ook wel. Er zijn echt niet zoveel slanke mensen die gewoon maar alles eten wat er voor hun mondje komt. ( de uitzondering daargelaten).  Dus hebben we te dealen met onszelf en het leven. Waarin het soms mee en soms tegen zit. En op die momenten staat achter het Callimero effect de Fuck it:

  • Waar doe ik het allemaal voor
  • Dan maar dik
  • Wat maakt het ook uit
  • Je leeft maar één keer

En ik roep op tot een herziening van het woord. De volgende keer dat je namelijk dat gevoel ervaart, Dat je denk F…. It. Dan wil ik dat je daarvoor in de plaats denkt: Fuck myself.

Dat klinkt een beetje raar, maar dat maakt al een wereld van verschil in de opvolging. Want dat is namelijk wat je doet als je handelt op de eerste impuls. Als je die reep in een vloeiende beweging naar binnen schuift of die zak chips zonder na te denken opentrekt met bodemdrift.

En daarvoor zijn wij toch gewoon te goed, Wij gaan onszelf niet langer saboteren!!!

Nog een paar kilo en dan horen we bij de slanke dames of de volslanke of in ieder geval bij de vrouwen die denken mijn broek zit wat strak… vandaag maar even mijn best doen. Niks geen gevloek! gewoon actie.

Xjo

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.