Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 265: Nog 100 dagen

Soms is een onderwerp voor je dagelijkse blog verzinnen niet zo moeilijk. precies nog 100 dagen voor mijn Diet Project: bloggen over het verbeteren van mijn eetgewoontes.

Bloggen is niet anders dan dagboek schrijven voor extraverte mensen. Je schrijft omdat je wat wil delen. En dat doe ik dus al 265 dagen.  In eerste instantie voor mezelf, maar in de loop van de tijd kwam er een inzicht bij. Mijn manier en inzichten kunnen andere vrouwen helpen op hun pad naar een blij lijf. Dat je accepteert wat je niet veranderen kan en dat je werkt aan de dingen waar je ontevreden over bent. En het belangrijkste, dat je jezelf  op de eerste plek gaat zetten.

Ik geloof er namelijk heilig in dat je eerst jezelf moet redden en dan de rest (vliegtuiginstructie). En ja, het is net als bij de timmerman thuis… daar zitten de plinten er vaak ook niet altijd op. Ik zet mezelf dus zeker niet altijd op de eerste plaats… maar ik probeer het in ieder geval wel.

Daarbij word ik extreem gelukkig als er iemand door mijn motivatie en inzichten meer gaat stralen,  haar haar losgooit en tegen de wereld zegt: “hier ben ik”.

En daar moet je dus voor afvallen? Nee, dat hoef je zeker niet.

Echter, de hoeveelheid vrouwen die willen afvallen is ongekend. En het zou zo maar eens kunnen zijn dat die paar kilo’s extra je ervan weerhouden om de wereld tegemoet te stralen. En dat is toch zonde! Eigenlijk begin ik dus met de kilo’s, maar daar houdt het dus eigenlijk niet op. Daarna gaan we kijken wat je nog meer tegenhoudt om te stralen.

Maar wat mij betreft mag je ook  beginnen met de vraag:

Wat houd je tegen om je haar nu al  los te gooien en de wereld tegemoet te stralen? Om te zijn wie je bent, met al je mooie en je minder mooie kanten.

En misschien kom je dan tot de conclusie dat het niet de kilo’s zijn waarmee je aan de slag zou kunnen gaan….

Xjo

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.