Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 263: Achter de feiten aanlopen

Ik leef met een strakke planning. Nee, ik moet het anders formuleren, ik heb een strakke planning.

Hij is zo strak dat ik er bijna gif op kan innemen dat ik het niet gaat halen. Ik ben als die dokter in het ziekenhuis waar je de eerste afspraak hebt maar die dan toch al een half uur is uitgelopen. En je weet wat voor gevoel dat geeft: irritatie en stress, want na de dokter staat er ook weer een afspraak en zo haast je de dag door.

En stress en irritatie zijn geen emoties die je wilskracht voeden. 

In het begin van het aanleren van een nieuwe gewoonte  hebben we onze wilskracht hard nodig. Wilskracht zorgt ervoor dat een gewenste gewoonte gewoon wordt. En om je wilskracht te voeden , geef je hem overzicht, orde, een motivatie en rust. Dit gaat je namelijk helpen om je eetgewoontes vol te houden. Het gaat een verschil voor je maken als je tijd hebt om:

  • tijd om te koken
  • tijd om boodschappen te halen
  • tijd om te ontspannen
  • tijd om de boel op orde te hebben
  • tijd hebt om te eten

Tijd dus om het anders te doen ( als jij hier ook tegenaan loopt), en als je nu denkt… daar heb ik geen tijd voor, dan is het juist belangrijk om het anders te doen. Want voordat je het weet zit je op de bank met een doos koek, omdat er niks anders meer in huis was, om af te ronden met een zak chips want je wilt nog wat hartigs toe. Vervolgens voel je je weer rot en zo kom je in de vicieuze cirkel. Dat wil je niet!

Xjo Ik ga eens achter mijn oren krabben en ga eens bedenken hoe ik deze wijze raad eens voor mezelf ga aanpakken, want deze blog stond voor gisteren op de planning om 12.30.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.