Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 261: Levenslang lekker links

Ik heb de behoefte om iets uit te leggen. In de reacties op mijn blog, (die ik trouwens superleuk vind om te krijgen) kwam ik van de week een soort van vergissing tegen. Dat je soms op het linker pad en soms op het rechter pad kan lopen. Ehh, nee dat kan dus niet. Ook al is het niet zo gek dat je dat misschien denkt.  Het is heel begrijpelijk omdat links of rechts kiezen iets is wat ik heb ontdekt tijdens het schrijven van The Diet Project en ik er nog niet veel over heb uitgelegd. Het linker pad kiezen is de basis van mijn filosofie voor het verkrijgen van een blij lijf en een ontspannen mind. In het proces om van een Dieet mind naar een No Diet mind te gaan is het héél  belangrijk dat je het verschil weet.

Als je nu op dieet bent, dan loop je op het rechterpad. 

Ik zal voor de duidelijkheid nog even een paar punten opschrijven waaraan je kunt zien op welk pad je loopt.

 • Je bent op dieet
 • Je vind jezelf zielig ( af en toe)
 • Je bent begonnen met sporten, maar je stopt hiermee zodra je klaar bent
 • Er is een eindpunt aan je dieet, de dag dat je je streefgewicht hebt bereikt
 • Je denkt in zondigen en in niet zondigen
 • Je wilt snel resultaat
 • Misschien werk je zelfs met een bepaald soort dieet, pillen of poeders. Het idee is dat je dit tijdelijk doet, totdat je op gewicht bent.
 • Je hebt meerdere keren bovenstaande herhaalt gedurende je leven. ( jo-jo)
 • Je hebt meer focus op het resultaat dan dat je probeert structureel iets te veranderen en of te leren
 • Je denk ik slagen of in falen
 • Je hebt af en toe de neiging om de handdoek in de ring te gooien

Is het erg om op het rechter pad te lopen? 

Nee, als je tevreden bent dat je dit je hele leven op deze manier gaat blijven doen dan blijf je lekker rechts lopen. Als je echter net als ik klaar bent met jo-jo en , en klaar bent met het gevoel continu aan de lijn te zijn dan is het een mogelijkheid om te gaan veranderen.  Dan is het tijd om van pad te veranderen! Je moet echter er wel klaar voor zijn. Het is namelijk een keuze die je één keer in je leven maakt. En het is niet zo zwaar als het klinkt hoor, ik loop links en mijn leven is nog net zo leuk als dat ik op het rechterpad liep. En wat levert deze keuze om het linkerpad je op?

Het gewicht wat je graag wilt hebben bereiken, daarna nooit meer het gevoel hebben dat je op dieet bent, en een ontspannen mindset. 

Jij neemt de verantwoordelijkheid voor de rest van je leven om zo goed mogelijk voor jezelf, je lijf en je mind te zorgen. Ik noem dat levenslang lekker links.

Ben jij er klaar voor? Er staat een KNOP OM DAG gepland op 16 Oktober en je kunt nog meedoen. Een hele dag vol inzichten en gezelligheid om jouw knop definitief om te zetten. Inclusief een gezonde lunch en 3 opvolggesprekken.

Ik hoop écht dat je erbij bent.

Xjo

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.