Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 259: Relativeren voor een gelukkig leven. 

Van alles dat belangrijk is is toch wel het feit dat we bestaan de belangrijkste. Hier stond ik even bij stil na het horen van klote nieuws. Zoals we dat allemaal meemaken. Ziekte en ellende en als het écht tegenzit de dood. (Via via, dus niet gelijk appen, wat is er aan de hand).

Het ontneemt me de zin om een stuk te schrijven. Opeens lijkt alles waar ik het normaal over heb zo onbelangrijk. Dikke dijen en cellulitus zijn volledig onbelangrijk in het licht van dood.

Maar een motivator zou geen motivator zijn om ook een kloteding aan te grijpen. Want de pijn van een ander zou nooit als reactie jouw opgeven op jezelf mogen geven.

Kortom de handdoek in de ring gooien, onder het motto ” waar doe ik allemaal voor “.

Voor als je het even kwijt bent: voor een gezond blij lijf wat het je mogelijk maakt om zo goed mogelijk van dit leven te genieten. 

Juist onze stervelijkheid laat ons als het goed is inzien wat belangrijk is. En zoals ik het nu zie, gaat het er dus om dat je jouw leven zo fijn mogelijk maakt, met zoveel mogelijk  leuke dingen, genieten van mensen om je heen zoals dat voor jou goed voelt. Maar niet door jezelf tekort te doen door je over te geven aan de makkelijke weg.

Maar weet je, als jij denkt dat jouw kwaliteit van leven wel verbeterd door terug te vallen op je oude patroon, wie ben ik dan om te zeggen dat je dat niet moet doen.

Doe waar je gelukkig van wordt, want waarom zou je dat niet doen?

Xjo

1 antwoord
  1. Greet Vermeer
    Greet Vermeer zegt:

    Weet je niets blijft zo als het nu is . Er zit altijd verandering in de lucht ,en morgen kijk je weer anders tegen dingen aan .En gezien mijn leeftijd heb ik daar ervaring in .Goed! je karakter kan mee spelen ,maar door opbeurende dingen te lezen kun je er weer anders over gaan denken.En vaak is het in het leven toch wel een golfbeweging ,sommige dagen wat leuker dan de andere.En positief denken ook over je zelf helpt altijd .

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.