Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 258: Ik heb het echt veel te druk om te veranderen.

Veranderen, dat zou betekenen dat je nu niet goed genoeg bent. 

En voordat je verder leest wil ik je graag vertellen dat ben je wel! Dik, dun, oud, jong het maakt helemaal iets uit. In de basis is iedereen 100% OK. Maar dan komt de uitdaging van ons mens zijn om de hoek kijken, we voelen ons vaak niet OK. Minder dan die ene collega, de buurvrouw die altijd zo leuk gekleed is,  je zus die altijd al dunner dan jij was (Karin, het is een voorbeeld hoor). Dus ik kan wel lekker beweren dat je helemaal OK bent, als je het niet zo voelt dan zal je dus moeten veranderen. En voor de broodnodige motivatie het kan ook zeker!

Actieplan voor verandering

  • Maak een lijstje van alles waar je ontevreden over bent. ( ach, lekker een lijst)
  • Streep vervolgens alles door waar je geen invloed op hebt, (ach , lekker strepen) Dus ben je ontevreden dat je schoenmaat 43 hebt, tja dat is dan jammer.
  • Streep vervolgens alles door waar je niet in gelooft dat je het kunt veranderen
  • Als het goed is heb je nu een overzichtelijk lijstje over.
  • Nog steeds meer dan drie punten over. Doe een ineminemutte en laat het lot bepalen op welk punt je je gaat richten.

Het grote veranderen kan beginnen! 

En toen kwam daar het inzicht, je hebt helemaal geen tijd om te veranderen. Ons leven is zo verschrikkelijk volgebouwd met volle agenda’s dat we gewoon de tijd missen om een verandering mogelijk te maken. Ik spreek uit ervaring, want in mijn vorige leven met een 40-urige werkweek buiten de deur deed ik oprecht niets anders dan overleven. En dan heb ik geeneens kinderen (ok 1 bonuskind), geen goudvissen en geen hobby’s ( ja, mijn werk was mijn hobby… ) en als ik daarbinnen mijn verandertraject van het afgelopen jaar zou moeten voegen dan was ik zeker ten onder gegaan aan slaaptekort. Dat is namelijk de enige tijd die nog gevoelsmatig over was.

En dat is natuurlijk niet waar, want we hebben bakken vol met tijd om op onze mobiel te zitten of een Netflix serie in 1 week af te kijken ( ook ik ) En daar is de dooddoener weer. De kracht van kiezen!

Kies ervoor om je verandering belangrijk te maken en kies ervoor om er tijd voor in te plannen, alleen dan heb je kans van slagen. Verandering heeft een prijs! 

En is dat erg, nee. Want op de lange termijn kan je de inspanning delen door  de tijd dat je van het resultaat kunt genieten.  En ik heb het idee dat dat met een lange termijn investering bedoeld wordt.

Investeer meer! in jezelf.

Xjo

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.