Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 257: Wil jij ook het gevoel van succes ervaren?

Op weg naar een joepie de poepie gevoel!

Om succes te kunnen ervaren dan moet je dus eerst weten hoe het voelt.  Een succes is volgens mij een doel stellen en dit behalen. Ik kan je uit ervaring vertellen dat het superdepupergaaf is, waarin mijn allergrootste doel wat ik in mijn leven bereikt hebt het ontwikkelen van mijn eigen pakje kaartjes is. Dit klinkt een beetje overdreven, maar zou voelt het. Het is echt iets wat ik vanaf het begin  tot het einde zelf helemaal in mijn uppie voor elkaar heb gebokst. Ik ben nog steeds megatrots als ik het beeld van de twee pallets die er vorig jaar bij me voor de deur werden afgeleverd voor de geest haal. Dat plaatje staat symbool voor een idee en heel veel focus en volharding. Nu was dit een heel groot doel. En natuurlijk kan je altijd een groot doel stellen, maar dan moet je wel goed met beren kunnen vechten, want die komen gegarandeerd langs.  Ik word er trouwens steeds beter in dus samen zijn we sterker, mocht je een groot doel willen doen.

Met het stellen van doelen daar gaat het dus vaak mis. We bedenken doelen van 10 bij 5  meter en balen vervolgens dat we maar 1.68 zijn en geen bal kunnen tegenhouden. Nee, mijn doelen zijn 1,70 bij wat zal ik breed zijn… 70 cm, en dan ga ik met hele grote handschoenen in het midden staan. Op die manier weet ik namelijk dat de bal aan alle kanten maar weinig kans heeft om langs me heen te komen.

De beste tip om succes te ervaren is dus het stellen van iniminie minie doelen. Succes gegarandeerd. 

En niet alleen toepasbaar op je nieuwe eetgewoontes, dit is een tip voor al je doelen.

Probeer het gewoon.

Dus bedenk je doel, en schrijf vervolgens de allerkleinste stap op die je richting dat doel kan maken.  Heb je bijvoorbeeld een chocolade verslaving en eet je elke dag 1 reep, blijf dat doen, maar stop bij het laatste blokje.  Als dat je lukt dat heb jij je eerste succes geboekt. De volgende dag weer en de volgende dag weer. Dan twee stukjes en dan dan een derde.

Net zolang tot de smaak van succes groter is dan het stuk chocolade wat je al lang niet meer eet. Je hoeft het niet meer.

Xjo

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.