Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 257: De magische formule om levenslang slank te blijven?

Ik moet zelf een beetje lachen om mijn populaire kop boven mijn blog, maar ik hoop natuurlijk dat ik je aandacht heb getrokken. 

Want eigenlijk is het wél waar we allemaal naar op zoek zijn. De Sonja Bakker aanhangers, de koolhydraatvrij kokers, de Weightwatchers,  the killer body babes, en jij misschien ook.

Lijners all over the world zijn er naar op zoek. Ze zoeken in supermarkten, in fitness studio’s, bij dieetguru’s. Iedereen wil de knop om.

Het is als de pot met goud aan het einde van de regenboog, velen gaan er naar op zoek en weinig mensen vinden er een. De mensen die deze knop wel hebben gevonden, dat zijn de mensen die ooit te zwaar zijn geweest en door schade en schande hebben ontdekt wat voor hun werkt. En het maakt niet uit aan wie ik het vraag, het antwoord is altijd hetzelfde. Goed voor jezelf zorgen, beweeg, eet groente en fruit en niet te veel.

Geen hogere wiskunde en toch blijven we massaal zoeken.

De tijdschriften komen elke week met nieuwe inzichten en we smullen bij de gedachte dat er nu iets is wat ons geen moeite kost. 

Blijkbaar is goed voor jezelf zorgen een grote uitdaging, om jezelf op de eerste plaats te zetten. En werkelijke aandacht geven aan wat je nodig hebt. Erkennen dat je de formule wel weet , maar dat je het niet kunt opbrengen om dit uit te voeren.

Stop dus met zoeken naar die knop, maar zet hem om. Ik heb er fantastisch leuke workshop dag voor ontwikkeld om daar een begin mee te maken. Kijk even onder het kopje Knop om dag. 

Want alle verandering begint bij een beslissing, en welke dat is dat beslis je dan weer helemaal zelf en of het een succes wordt dat is een opeenstapeling van beslissingen elke dag weer. Maar de belangrijkste beslissing is, ben jij er aan toe om jezelf en jouw lijfdoel op de eerste plaatst te zetten. De knop, en misschien is het meer een soort van hendel om te zetten. Elke dag weer een stukje, tot de hendel over het dooie punt heen is en dan gaat het beter en beter en beter en dan is hij om.

Xjo

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.