Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 255: Dam tot Damloop

Dam tot Damloop

Het is altijd een bijzonder gezicht om zoveel mensen in zoveel verschillende vormen 17 kilometer te zien rennen. Ik heb een diep respect voor alle renners, ze maken zichtbaar dat alles mogelijk is als je weet wat je wilt bereiken.  Door te oefenen en te trainen. Niemand gaat ongetraind de Dam tot Dam lopen, de uitzondering daargelaten. Pas na een jaar trainen kan je misschien zeggen: “Ik ben een hardloper.”

En precies dat is wat ik met mijn manier van afvallen doe. Je traint jezelf om af te vallen. Dag in dag uit, totdat je op een gegeven moment kan zeggen ik ben een eter die controle heeft over datgene wat hij eet. In tegenstelling tot wat mensen normaal doen: ongetraind aan een dieet beginnen en dan tot de conclusie komen dat het te moeilijk is om vol te houden.

Ja, duh! Je bent ongetraind. 

Dus hou dat in gedachten als je een gevoel hebt dat het je niet lukt om die zak drop te laten staan.  Of als je alle 8 bitterballen in je eentje hebt opgegeten. Het is niet erg! je moet gewoon nog even trainen. En train je niet dan word je niet beter en eindig je niet met een voldaan gevoel over de finish.

Wat gelijk weer een leuke gedachte is, voldaan door anders te eten over jouw finish.

In mijn pakje dieet kaartjes zit ook een finish kaartje, wel zo handig als je voor jezelf weet waar je voor in training bent.

xJo En als je stopt met trainen… dan gaat het snel achteruit met je conditie. Niet alleen “lijnen” is levenslang, doe het niet omdat het moet, maar omdat het je een goed gevoel geeft.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.