Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 236: Geen weegschaal…

Ik ben even gescheiden van mijn weegschaal en waar ik ooit een hekel aan hem had, zo mis ik hem nu. 

Ik heb aan het begin van het jaar een duidelijke afspraak met hem gemaakt. Ik ga hem niet meer verstoppen en hij heeft beloofd dat hij eerlijk en oprecht zegt waar het op staat. 

Als jij nog in een ingewikkelde relatie zit met jouw weegschaal, dan is deze blog hopelijk de aanleiding om het goed te maken.  

Het is ook de basis van the diet project. Eerlijk en oprecht verantwoordelijkheid nemen voor je gewicht en je geluk. Door aandacht en energie te richten op jezelf. 

Want eerlijkheid naar mezelf toe daar schortte het nog wel eens aan toen ik nog bij de Weightwatchers liep. Ik hoor mezelf nog zeggen: “ik eet helemaal niet zoveel”. Wat in de realiteit gewoon teveel was. En de Weightwatchers konden er niet zoveel aan doen hoor. Ik had gewoon teveel saboterende gewoontes waardoor ik aan teveel zaken tegelijk moest werken en geen progressie ervaarde.

En belangrijk om iets te veranderen is…. focus.

Dus wil je ook graag iets veranderen. Niet alles tegelijk! 

Wil je bijvoorbeeld je snoepaandrang ( ik noem het geen verslaving, want door het woord verslaving te gebruiken leg je de verantwoordelijkheid buiten jezelf ) aanpakken. 

Dan is dat wat je gaat doen.

Vanuit het doel je plan schrijven en dat gaan uitvoeren. Lukt het je niet, pas het plan aan totdat de stappen zo klein zijn dat er geen excuus meer over is. 

Oja, en die weegschaal. Ik affirmeer me slank en volgende week dan deel ik natuurlijk in alle eerlijkheid de stand van zaken, 

Xjo

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.