Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 22: De kracht van het alternatief.

Weekend!

In mijn idee zit Nederland op zaterdagavond voor de tv, met op de salontafel toastjes en Franse kaas en ander lekkers, in ons huisje niks van dat alles.

Van huis uit heb ik dat gelukkig niet meegekregen. Wij dronken koffie om half 9 met een san fransisco koekje erbij. Een mooi voorbeeld van een goede gewoonte die ik dus eigenlijk zonder moeite voorzet. Alleen zonder koekje, want een open rol koek is als een halve fles wijn. Die eet of drink ik het liefste snel op voordat de smaak achteruit gaat. Nu ik mezelf in deze maand heb voorgenomen om écht niks meer te eten na 20.00, worden dingen zeer inzichtelijk.

Zo betrap ik mezelf dat ik na de koffie toch met mijn koffielepeltje richting de oven loop waar ik nog een restje lasagne van vanavond heb staan. Ik hoor mijn hersens denken… ” ff een hapje “. Dat is toch raar?  Naast dat het nu 20.45 ik niet eens honger of trek heb is het toch mijn plan om dit staand even snel op te eten. Waarom???? Het lijkt me geen goed idee gezien mijn voornemen.

Spontaan eetinzicht ( zal ik dan toch eten uit een soort van niks/ stilte /saai  opvulling)

Toch besluit ik om mijn gewoonteregel aan te passen. “niet na 20.00 eten aan ” in  “als ik iets wil eten omdat ik honger of trek heb dan eet ik fruit.

Inzicht: een regel die niet “goed ” voelt, ga je toch niet volhouden.

Hier zie ik hoe mijn opvoeding zijn stempel heeft gedrukt op mijn eetgewoontes. In de avond kwamen er bij ons na de koffie, appels en sinaasappels in stukjes langs. Mijn ouders hadden een groentezaak. Ik schenk mezelf nog maar een kopje koffie in, appeltje erbij en ga met een goed gevoel naar bed. Het restje lasagne die eet ik morgen wel op… als lunch, want weggooien dat is zonde.

Succes voor maandag, een nieuwe week, zelfde gewoontes…

Xjo

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.