Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 217: kennis is nutteloos…

Als je er niets mee doet. 

Daarmee doel ik op alle feiten en weetjes en nog meer kennis en niet te vergeten alles waar de wetenschappers nog niet helemaal uit zijn m.b.t ons eten. 

Eten gaat niet over kennis, eten is emotie.

De mens is wat eten betreft een mislukte ontwikkeling van de natuur. (Ja, het klopt als je denkt… wat is ze zuur vandaag). Gevalletje verkeerde been e.d.

Waar ik op doel is dat zelfs het kleinste insect gewoon eet wat goed voor hem is. Kijk een willekeurige natuurfilm en je ziet hoe ingenieus de natuur in elkaar zit. Ze eten gewoon wat nodig is. Nooit een olifant met overgewicht gezien…

En dat zonder het internet of ooit een boek gelezen te hebben over voeding. Het is ongelofelijk. 

En wij, ondanks alle kennis en informatie eten met zijn allen dingen waar we helemaal niet goed van worden, vol, moe en in het ergste geval ziek. 

Ik zweer bij kennis uit eigen ervaring. Voelen, proberen, leren. En zelfs dan is het nog een kwestie van wat we ermee doen. 

Neem als voorbeeld drank. Je drinkt teveel….voelt je bagger en een paar maanden later doe je weer precies hetzelfde. Drink je niet? Dan kan je dit vervangen voor elke gewoonte waar je je vooral achteraf niet lekker over voelt. 

Nou jo, lekker motiverend deze blog hé. 

Sorry! 

Maar soms moet je jezelf eens ff goed in de spiegel aankijken. Erkennen dat wij mensen nog wat kunnen leren van de dierenwereld en dat je elke dag het beest in jezelf wat meer ruimte mag geven. Het beest wat gewoon voelt wat hij nodig heeft. Niets meer en niets minder.

Naast dat het lekker oplucht. Grrrrr kom je ook een stukje dichter bij je pure mens natuur. (En de daarbij gezonde keuzes)

Xjo Ik ga nu ff lekker van boom tot boom zwieren met een banaantje voor tussendoor. Ff apenkooien.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.