Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 202: Dooreten

Soms mis ik niet alleen het eten, maar vooral het dooreten. Het wat? Gewoon zitten en eten, niet nadenken, me geen zorgen maken. 

Drinken, eten, leven. 

De Bourgondiër uithangen. Met zijn allen rond een tafel. In de supermarkt niet bij de kaas denken: “een onsje brie”. Ik wil brie, roomkaas, manchego en ook de gevulde pepers, de tapenade en de aöli. 

Ik doe het niet hoor, maar na 201 dagen is de aandrang nog niet helemaal weg. En dan moet je nagaan dat ik voor the diet project ook al niet los ging. 

Hoe kom je af van die aandrang?

De aandrang tot veel? 

Zoals altijd als ik een vraag heb dan schrijf ik. Ik schrijf mezelf een antwoord. 

En terwijl ik op de laptop luister naar fado muziek en schrijf, is dit een antwoord. 

Als ik eet dan denk ik niet, dan is daar de smaak van genieten, van de vertroebeling van wijn. Als iets me in het Nu brengt dan is dat eten.

En jammer genoeg van het nu heel snel naar de realiteit. Van vol, te vol, zonde en hoofdpijn.  

Voor dit moment (tot het einde van het project) zal de bourgondiër zijn plek op de achtergrond in moeten nemen. Het is niet dat hij hoeft te verdwijnen voor altijd. Uiteindelijk zal hij zijn plek vinden aan mijn tafel, naast verstandigheid en matigheid. Ze zullen bij tijd en wijle verhitte discussies hebben, maar er zal maar één winnaar zijn. En dat ben ik! 

Xjo

Die heel verstandig haar hamburger op een heerlijke salade heeft gegeten. Met zijn allen op de grond in de tent. Niet bourgondisch wel heel knus en gezellig. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.