Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 2 Watersnood

Ik moet even inkomen hoor, zowel om te schrijven maar ook om écht met mijn 3 puntjes voor deze maand aan de slag te gaan. Ik ben namelijk een ster in redenen te bedenken waarom vandaag geen goede dag is om me eraan te houden, of om zowiezo te onthouden wat ik nu weer beter of anders zou gaan doen gaan doen. Deze blog en jullie houden me nu dus al bij de les. Waarvoor dank!

Net als dat ik mijn omslag foto heb aangepast als zichtbare reminder (tip) , zodat ik er dus niet meer over na hoef te denken wat mijn aandachtspunten zijn. Net stond ik nog boven een pan met nassie even te proeven… alsof  ik niet zou weten hoe het smaakt. En als het dan nog 1 hapje zou zijn, maar ik ben echt heel goed om een halve maaltijd te “proeven “.

Maar nee, ik mag alleen zittend eten, en om nu iedere keer met een vork heen en weer te lopen naar de tafel of om midden op de dag een bord nassie te gaan verorberen is een duidelijke no-go. Na 1 hap gestopt (trots) .

Waterdrinken is voor mij niet een hele moeilijke. Je moet het jezelf tenslotte in de eerste maand van een nieuwe uitdaging niet gelijk heel moelijk maken. (tip: de lat laag leggen, maar wel neerleggen).

Ik voel dat het goed voor me, het is gratis en altijd op voorraad. Dus over het algemeen als ik mijn normale ding doe dan gaat dat goed. Ook al heb ik vandaag 8 glazen zichtbaar klaar gezet op het aanrecht en dat helpt zeker mee. Ik heb hiervoor een ezelsbruggetje bedacht die ik graag met je deel.  Iedere keer als je in je huis binnenkomt  ( of je kantoor, of na iedere keer als je naar het toilet bent geweest) drink je als eerste een glas water. Want het is een dooddoener maar als je jezelf een goede gewoonte hebt aangeleerd dan hoef je er de rest van je leven niet meer over na te denken, nog een dag of 90 volhouden dus.

Succes en tot morgen, dan kom ik natuurlijk terug op mijn avond doelstelling “niet meer eten na 20.00” of …. zal ik er toch 21.00 van maken. Wat natuurlijk een grap is, maar ik hoor het mezelf toch denken.

jo

2 antwoorden
 1. Marianne
  Marianne zegt:

  Ha José, over zittend eten gesproken, wat word je je dan bewust hoe vaak je ongemerkt iets in je mond stopt hè, ook al zijn het maar 1 of 2 haps dingen, goed om je hiervan bewust te worden. Succes vananond en hahaha, tuurlijk laat jij de lat op 20.00 uur liggen, je kan het!
  groetjes Marianne

  Beantwoorden
  • josesteens
   josesteens zegt:

   Hi Marianne, sorry voor mijn late reactie. Ik ben wordpress nog aan het ontdekken.
   Ik verbaas me écht. Vooral mijn hapjes gedrag. Er komt geen cracker ongeschonden op zijn bordje. Maar bewustzijn is 1 dus daar werk ik aan!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.